» »

Predolg štart XP-ja

Predolg štart XP-ja

Edelweiss ::

Zakaj rabi XP 25 sekund preden se pojavi bootscreen??8-O
Na novo sem ga namestil,ker sem včeraj dobil virus : W32.Pinfi
Kaj menite,ali je možno,da je virus se še kam vsidral,čeprav sem na novo vse inštaliral,ter vse pregledal z Nortonom.
Sem s tem uničil virus glede nato,da sem na novo vse nardil ??
Ugotovil pa sem,da je s CD-ja prišel virus - je že v kanti !!
Hvala za odgovore !

Gandalfar ::

ce si naredu format celga diska in s tem zbrisal tudi MBR record si vse scistil.

Ce si pa samo se enkrat install cez vrgu v neko vzporedno mapo pa imas pomojem naenkrat nek cudn install pa so winsi mal zmedeni in na zacetku rabjo mal vec casa, da pogruntajo kaj naredit.

Dal sem Winse not ter zagmnal instalacijo.Sledil postopku,ter formatiral disk (celo 2x) in namestil popolnoma vse na novo.Nikoli ne delam tega,da bi obstoječe Winse "pohodil" vedno grem od začetka.
Torej kaj mi svetuješ,kako rešit, zakaj to ??

Gandalfar ::

Windowsi so kul ocitno :>

Vse service packe gor pa to pa bo mogoce boljse. Drugace pa bi bilo pomojem najboljse tezit MS Supportu pa nej se oni jebejo s svojim buggy softwerom.

Boljsega predloga zal nimam. Mogoce bo imel kdo drug.

zee ::

Če imaš mrežno kartico in je ne uporabljaš, jo izklopi. Če je vklopljena, potem Winsi sto let iščejo mrežo, nakar se sprijaznijo, da je pač ni.

Poglej, kaj se ti še zraven zaganja. Preglej Even Viewer za kakšne sumljive dogodke v rubriki System.

BTW: Če imaš malo rama, se ti bodo Winsi v vsakem primeru dolgo zaganjali.

lp zee
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

System je vse OK ! Rama pa imam 512Mb .

O kakšnem sistemu govorimo?

Pomaga tudi defragmentiranje diska.

Vse naprave,ki so v računalniku so inštalirane.Nobenega vprašaja nekjer.Edino to sem še mislil nardit,ja .Defrag potem bom pa bom vse skupaj vstran vrgel :D .
Zee,saj si menda mislil Nadz.plata -> Sytem -> Upravvitelj naprav ??

ja ja.

Zloudaj si program Bootvis (manj kot 1MB), ki ti lahko malenkost pohitri zagon računalnika. Tam boš tudi videl, kaj se zaganja in koliko časa se to zaganja.

Kaj pravi Event Viewer (nahaja se nekje med Orodji za administracijo ali nekaj podobnega)?

Če inštaliraš original Winse in nato še SP1, se sistem precej upočasni. Nadaljni popravki to odpravijo.

lp zee

noteadmin ::

Če praviš. da rabi 25s, preden se pojavi bootscreen, si izklopi v BIOSU "boot from CD-ROM", ker ti to zagotovo zavira celoten zagon. Kot primarni boot device nastavi HDD 0. Druga stvar, ki je zelo pomembna pa je namestitev "Intel Application Accelerator" pri sistemu z Intelovim chipsetom. :\

Pa lep pozdrav...

Lith ::

daj napiš že kak sistem imaš (OP, diske, kolk CD-ROM/RW jev) in kak imaš nastavljeno BOOT sistema v BIOS-u,
nekaj tam mora bit, ker išče kako napravo, lahko celo kake SCSI naprave/ skenerji itd ki jih imaš vključene ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lith ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490441319 (7000) jedateruk
»

Kako naj ponovno naložim xp-je? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
685617 (4852) pilotgirl84
»

Formatiranje - kdaj pognat antivirus?

Oddelek: Pomoč in nasveti
141998 (1799) Mamaplata
»

ugašanje z win 2000Pro??

Oddelek: Pomoč in nasveti
141206 (1103) zee

Več podobnih tem