» »

Matične za P4

Matične za P4

Trdi ::

Opažam, da se večinoma govori o AMD platah. Kaj pa za P4, kaj bi bilo dobro kupiti? Predvsem, da se da spodobno navijati in da ima dobro razmerje cena/kvaliteta. Pa ne vem, zakaj toliko stvari gor dajejo (FW, SB, grafika, mrežna,...), če pa ne rabim nobene izmed teh. Mar bi raje pocenili ploščo na račun tega. ;((
Trdota d.o.o.

|KoRn| ::

ASUS P4P800 serija... poglej si jo ali pa MSI NEO-2.

PrimozR ::

Sam Made by Intel ne. Zaklnena čist.

@ljash ::

Da ne bom nove teme odpiral..

Kaj menite o Asus P4C800-E Deluxe (875P chipset, velik periferije)?

Nameravam jo nabavit drug mesc, pa me zanima, če je bolša od DFI plat? (kaj pa glede navijanja?)

boštjan ::

tale plata je zelo pohvaljena s strani navijalcev.

Trdi ::

Asus plate se mi zdijo precenjene. Nasploh ne vem, če je 875P upravičeno dražji od 865PE. Plata, ki bi jo res imel je MSI NEO 875, samo je draga. Trenutno se ogrevam za njeno 865PE različico, kaj pravite? Razen MSI in Epoxa ne vem, katera firma dopušča voltažo za rame nad 2.85. MSI in Epox majo 3.30 max. Epoxove plate mi nasploh tud ne zgledajo slabo.
Trdota d.o.o.

|KoRn| ::

MSI-jeve plate so pravi prodajni hit... tako, da zgolj prodajne številke povedo svoje.

ShowDown ::

Kupi MSI-ja. USpelo mi je naviti p4 1800 na 2500 MHz. ROCK stable. Naprej pa več nisem poskušal ker sem ga mel na polurni preizkušnji:'( . Vse skupaj mi je seveda uspelo z box coolerjem. Plata je bila sicer starejša (845PE max2), vendar dvomim da so novejše izvedenke slabše:D. Če še bom kdaj kupovel Intelove proce bom zagotovo spet kupil MSI-ja. ZAGRABI PO MSI-ju!!!

Trdi ::

Box cooler? Zanimivo. Se pravi, da bo Zalman 7000Cu cool. Ja, sej dražji model 875P je menda fenomenalen. Samo ni keša zanj. Upal bom, da bo 865PE enako dobra.
Trdota d.o.o.

OwcA ::

Če poleg poštenega navijanja želiš tudi hitrost, sta še vedno edini možnosti Asus ali Abit, žal.
Če ne misliš modificirati plošče je simpatična stvarca Abit AI-7. Verjetno najhitrejša P4 plošča, kar pa zahteva svoja davek, saj se RAM na njej pri najhitrejših nastavitvah ne navija ravno blesteče.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Neon87 ::

GIGABYTE 865PE Pentium 4 Titan Series !!!!!!!!! to ti priporočam

@ljash ::

kaj torej menite s tega stališča o tanovih DFI platah (recimo pr PC Hand jih majo).

Odločam se med DFI in Asus.

OwcA ::

Sicer sem že povedal svoje, pa bom še enkrat. Za nedeljskega overclockerja ja bolj ali manj vseeno, če pa hočeš kaj več, je izbia jasna.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Trdi ::

MSIjeve plošče so zelo hitre, OwcA. Vsaj tako kažejo testi. Na Tom's Hardware (test 24 plošč za P4) je MSI NEO 865PE posekala prav vse plošče v hitrosti, MSI NEO 875P pa je bila na tretjem mestu (povprečno) za Asusovo najhitrejšo plato. Samo so mi MSIjeve plate malo sumljive, ker je FSB že po defaultu na njih najvišji.
Trdota d.o.o.

OwcA ::

Saj si si že sam delno odgovoril. Drugi del odgovora je, da ne upoštevaj THG. ;) Če bi bile MSI-jeve plošče res hitre, bi jih bilo kaj na različnih lestvicah rezultatov 3D Markov, Super PI, PiFast, ...
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Mr.B ::

Na asuski p4c-800 delux imam jaz težave s pinaclom, drugače dela samo motne so v sliki kadar kaj na SATA dsik kopiram.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

@ljash ::

Mr.B: dj povej kej več o teh težavah. Jst tud poznam folk k ma bleme s to plato pa jo glih nameravam kupt..
Kva pr Pinaclu teži in kašne motne so? (zakva sploh?)

PrimozR ::

Jest pa na Intel rock lake (D865PERL) nimam nobenih problemov. Sam navijat se ne de:'( :'( . Edin timinge ramom loh spreminjam. Kdo ve kuko bi se plata odklenila?? Mogoče z menjavo BIOS čipa?

Mr.B ::

V glavnem imam PCTV PRO. SLika dela BP, tudi kartica dela BP. Toda če iz enega diska kopiram na drugega, ali pa če sistem uzaddi melje se začenjajo pojavljati vodoravne črte preko ekrana, ki niso čez celi ekran, ampak recimo samo polovico, te črte so relativno debele ter razmetane. Bo probal, ko pridem domov, če se tudi pri snemanju v samemu posnetemu failu shranijo, ali so zgolj prikazane ne ekranu.
PA napajalnik je novi chiftec 430W , pa na pajanje sem na Sata disku probal obe varianti.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

VASkO ::

iste probleme imam jaz na nforce2 (in skoraj vsi ostali nforce2+SATA+TV useri) in SATA disku. je pa zanimivo, da se ti to tudi pojavlja, ker sem mislil, da je ta fenomen samo na oni zgornji kombinaciji.

Trdi ::

OwcA, sem zdajle malo pobrskal in na TH našel zelo zanimiv članek, najprej sem preveril, če ne gre za prvoaprilsko šalo, ampak datum je 22/5/2003. Vedel sem, da MSI ima višje frekvence, ampak do sedaj pa nisem vedel, kako si zvišuje rezultate na določenih testih. Zgleda, da skrivoma overclockajo procesor, ko se neka aplikacija (ali benchmark začne), to so menda celo priznali. To overclockanje izboljša rezultate za 6-8%, menda pa ga večina za to narejenih programov sploh ne zazna. Evo še članka, zanima pa me, če slučajno veste za še katerega proizvajalca, ki to počne. Izraz Dynamic overclocking sem namreč videl v mnogih reviewih. Je možno, da je v zadnjem letu to postala kar praksa?

Dynamic Overclocking

Aja, tud to me zanima - mnogi se zmrdujete nad Tom's Hardware, pa me zanima, zakaj.
Trdota d.o.o.

PrimozR ::

A nima neki tazga tut gigabyte??

OwcA ::

Za kak MHz dvigujejo FSB skoraj vsi. Upoštevati je treba, da uporabljeni frekvenčni generatorji niso ravno blesteče natančni, razlika je le v tem, da pri mnogih konstantno "zaokrožujejo" navzgor.

THG je bila prva večja stran, ki se je prodala, že dolgo tega (takole na pamet kakšna 4 leta ali celo več). Zelo so recimo nakolnjeni Intelu in Asusu, veliko pa ne bi dal na njihove teste, tudi, če se nobeden izmed niju v njih ne pojavlja. Kaj lahko, so imajo "strateške naveze" še s kom.
Otroška radovednost - gonilo napredka.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kero S478 matično

Oddelek: Kaj kupiti
201389 (1182) mtosev
»

Kaka je razlika med chipsetom 865 ali 875 za P4?????

Oddelek: Strojna oprema
201171 (989) mtosev
»

Počasi bo potrebno nadgraditi sistem... Kaj svetujete?

Oddelek: Kaj kupiti
261512 (1030) Zheegec
»

Kera plata za celeron????

Oddelek: Navijanje
211341 (1157) Dead_Eye
»

Springdale/Canterwood -- kaj je že boljše? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
565771 (4545) VASkO

Več podobnih tem