Forum » Strojna oprema » Zanimiv clanek o obstojnosti cd-r in dvd-r...
Zanimiv clanek o obstojnosti cd-r in dvd-r...
||_^_|| ::
moj prvi CD-R posnet davnega leta 2000 je se vedno lepo berljiv Mislm da je problem prevsem v kaksnih banananjam medijih in prevelikih hitrostih zapisovanja.
Caligula ::
Nihanja so velika. Lahk mas drag medij pa hud pekac,.. pa ne bo berljivo.
Men so tisti prvi CDji totaln noname takrat (10 jurjev za 100 komadov pred 3 leti) kar je blo grdo pocen.. pa taki ful kilavi zgledajo ampak delajo vsi ful dobro! Tud MP3je gor bere vsak se tok beden mp3CD al pa avtoradio,..
Kakih Philipsov, Maxlov, Verbatimov, MMORE,.. pa ful ne...
Skratka loterija. Pa se mi zdi, da so bli vcasih malo boljsi CDji.
Ceprav so DVDji precej bolj problematicni.
Bom res raj sam se DVD RWje nabavljal
Men so tisti prvi CDji totaln noname takrat (10 jurjev za 100 komadov pred 3 leti) kar je blo grdo pocen.. pa taki ful kilavi zgledajo ampak delajo vsi ful dobro! Tud MP3je gor bere vsak se tok beden mp3CD al pa avtoradio,..
Kakih Philipsov, Maxlov, Verbatimov, MMORE,.. pa ful ne...
Skratka loterija. Pa se mi zdi, da so bli vcasih malo boljsi CDji.
Ceprav so DVDji precej bolj problematicni.
Bom res raj sam se DVD RWje nabavljal
Crimson_Shadow ::
Hja, Imam kar dosti starih cedejev, ki imajo 5 ali več let in so še vedno prav dobro berlljivi. 2 cedeja pa imam že 10 let in sta še vedno berljiva. Razen ene ali dve datoteki, vse drugo dela še zmeraj brez problemov. Eden od teh je celo posnet v 2 sejah. Priznam pa, da ravnam z njimi kar pazljivo in mi ne ležijo kar povsod.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali z naraščanjem hitrosti pri peki cd-jev pada kvaliteta?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1285 (1096) | TheJack |
» | Smartbuy - nateg? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6663 (4574) | pingo76 |
» | Poceni prazni CD-ji (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8841 (7087) | Zheegec |
» | teacovi pekači-da ali ne?Oddelek: Kaj kupiti | 2148 (1651) | AngelOfDeath |
» | Življenjska doba cedejevOddelek: Strojna oprema | 1461 (1085) | rc-car |