Forum » Operacijski sistemi » menjava kernel
menjava kernel
hruske ::
2.6.55 še ne obstaja, lahko pa menjaš na 2.4.26 ali 2.6.5
Razlike ni nevemkako velike. Miška malo manj šteka.
Razlike ni nevemkako velike. Miška malo manj šteka.
Skrat ::
@Gandalfar: ce govorimo o hitrosti, je razlika odvisna od tega, kolk si se potrudil pri kompajlanju Zame je recimo razlika ta, da mi sedaj dela TV tuner. Razlike v hitrosti pa bistvene ne opazim
@LaJuve: Kaj mislis s tem, ce bo kej boljs? A je zdej kaj slabo?? Mislim, a ti kaksna zadeva ne dela, ali sprasujes samo po hitrosti?
@LaJuve: Kaj mislis s tem, ce bo kej boljs? A je zdej kaj slabo?? Mislim, a ti kaksna zadeva ne dela, ali sprasujes samo po hitrosti?
Free software is a matter of liberty, not price.
Gandalfar ::
Skrat: hitreje dela zaradi novga nacila za delo z interaktivnimi aplikacijami :) oz. pravi izraz je.. sistem je bolj odziven.
LaJuve ::
zarad moprobe apm sprasujem
ker men napise pri apm - no bios found
pa baje bi pri kernel 2.6.5 to naj bilo ok
imam pa prenosnik
ali zarad tega ni potrebe menjat kernela in se da se kako zrihtat da bi se comp samodejno ugasnu
Hvala
ker men napise pri apm - no bios found
pa baje bi pri kernel 2.6.5 to naj bilo ok
imam pa prenosnik
ali zarad tega ni potrebe menjat kernela in se da se kako zrihtat da bi se comp samodejno ugasnu
Hvala
pa se tole je 2.6.5 sploh stabilna verzija kot 2.4.22
kernela se nikoli nisem menju. Kako pa to naredim. Nasu sem ga, 41mb velik, sam ne vem kako je treb ainstalirat, na netu na vsaki strani po svoie pise. Neka pravila in podobno..
Hvala
kernela se nikoli nisem menju. Kako pa to naredim. Nasu sem ga, 41mb velik, sam ne vem kako je treb ainstalirat, na netu na vsaki strani po svoie pise. Neka pravila in podobno..
Hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: LaJuve ()
Skrat ::
Zadeva je taka. APM (Advanced Power Management) ni odvisen samo od podpore v kernelu, ampak tudi od BIOSa. Zadeva dela tudi na starjesih kernelih, ampak s prenosniki so vcasih tezave, ker imajo malo posebno cipovje. A na tem kernelu si ze poskusil? Kateri prenosnik pa imas?
Kar se tice kernela 2.6.5 - jaz osebno nimam nobenih problemov, ceprav je s kernelom vedno tako, da visja kot je verzija, bolj stabilen je.
Kompajlanje kernela je malenkost zapleteno. Nekatere distribucije ponujajo posebna orodja za kompajlanje (recimo Debian ima make-kpkg). Drugace si lahko preberes vec na: http://www.digitalhermit.com/~kwan/kern...
Kar se tice kernela 2.6.5 - jaz osebno nimam nobenih problemov, ceprav je s kernelom vedno tako, da visja kot je verzija, bolj stabilen je.
Kompajlanje kernela je malenkost zapleteno. Nekatere distribucije ponujajo posebna orodja za kompajlanje (recimo Debian ima make-kpkg). Drugace si lahko preberes vec na: http://www.digitalhermit.com/~kwan/kern...
Free software is a matter of liberty, not price.
imam gericom huumer force 2650xl. Ja bios je problem kot zgleda.
To za kompajlanje pa sem ze prebral sam mi ni nic jasno. Imam pa slackware 9.1.
To za kompajlanje pa sem ze prebral sam mi ni nic jasno. Imam pa slackware 9.1.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Skoraj že obupal pri inštalaciji LinuxaOddelek: Operacijski sistemi | 1443 (1262) | Brane2 |
» | Predolgo nalaganje kernelaOddelek: Operacijski sistemi | 1401 (1277) | BigWhale |
» | Linux in NTFSOddelek: Operacijski sistemi | 1855 (1308) | moj_nick |
» | Kernel?Oddelek: Operacijski sistemi | 1001 (766) | BigWhale |
» | [Linux] - kernel2.6.0 + Slackware + moja glupost! Na pomoc!Oddelek: Operacijski sistemi | 1842 (1742) | CCfly |