Forum » Elektrotehnika in elektronika » IR-Led diode?
IR-Led diode?
PhotoBlaz ::
IR LEd diode me zanimajo, mogoce veste ce jih majo v HTE-ju ali v IC-elektroniki? PA take mal bol mocne(nekaj takega kot so tiste v kamerah ki omogocajo IR snemanje.
.....zakaj,....zato ker si bom na svojo kamero ki nima IR-ja sam nastimal externo IR lucko (kamera pa ze preverjeno "vidi" ir-light) dodal filter visible svetlobe pred elco,..in tako bo snemala popolni IR pri 0 lux svetlobe!
Ce ma kdo kksno idejo kaksne Ledice se mora to kupit(specifikacije) bi blo zlo lepo ce bi kaj napisal/povedal.
.....zakaj,....zato ker si bom na svojo kamero ki nima IR-ja sam nastimal externo IR lucko (kamera pa ze preverjeno "vidi" ir-light) dodal filter visible svetlobe pred elco,..in tako bo snemala popolni IR pri 0 lux svetlobe!
Ce ma kdo kksno idejo kaksne Ledice se mora to kupit(specifikacije) bi blo zlo lepo ce bi kaj napisal/povedal.
Brane2 ::
Tako kot navasdne LEDice imajo tudi IR ledice svojo "barvo", torej dominantno valovno dolzino. Koncni ucinek torej ni samo odvisen od izsevane moci LEDice ampak tudi od obcutljivosti kamere za to valovno dolzino. Moj nasvet bi bil, da se pac zapodis v HTE in vzames vse IR LEDice, ki ti pridejo pod roko in sprobas vse. Seveda si jih oznaci n poglej podatke proizvajalca, da jih bos lahko maksimalno izkoristil.
Poleg tega pomaga tudi, ce (pri barvni kameri) snames iz objektiva IR filter. Barve bodo "izprane", zato pa bo kamera veliko bolje videla IR...
Poleg tega pomaga tudi, ce (pri barvni kameri) snames iz objektiva IR filter. Barve bodo "izprane", zato pa bo kamera veliko bolje videla IR...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
Razmisljal sem ze, da bi najprej probal iti do kolega ki ima kamero z IR-om, potem bi vkljucil njegove led diode in posvetil v mojo kamero,...ali pa bi on svetil z mojo pa snemal,....pa bi videl ce zadeva sploh deluje, ce je sploh zadosti obcutljiva na IR.
Naslednja zadeva pa bi bila, da bi nekakko izvedel katere led diode se uporabljajo v takih kamerah ki imajo IR snemanje(to sem ze gledal po googlu-a nicesar ne morem najt).
V HT-ja se bom pa tudi odpravil in preizkusil zadeve, upam da imajo kaj na zalogi, ker sem ze cisto iz sebe ker je se nedelja :)
Naslednja zadeva pa bi bila, da bi nekakko izvedel katere led diode se uporabljajo v takih kamerah ki imajo IR snemanje(to sem ze gledal po googlu-a nicesar ne morem najt).
V HT-ja se bom pa tudi odpravil in preizkusil zadeve, upam da imajo kaj na zalogi, ker sem ze cisto iz sebe ker je se nedelja :)
A mogoce kdo ve koliko s kaksno valovno dolzino se uporabljajo diode ki so montirane v Sony-jeve kamere?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samogradnja spektrometra z web kameroOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4207 (2747) | Oldi |
» | Miška z ir diodoOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1849 (1593) | jest10 |
» | web camera v temiOddelek: Kaj kupiti | 2318 (1775) | iskra |
» | zamenjava led v miskiOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2150 (1782) | antonija |
» | Zamenjava Led diode v mišaku (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 5055 (3962) | profii |