Forum » Kaj kupiti » Gravične kartice + OSTALO
Gravične kartice + OSTALO
Rokomah ::
Spremljal sem debato, katero graf. kartico je najbolj pametno kupiti. Sam sem nekje ocenil, da je najboljša izbira trenutno nekje med ATI R9600-PRO ali R9600 PRO.
Ker sem sam dosedanji uporabnik ATI R9500-PRO, v navezi s P4 2,4 GHz in nisem najbolj zadovoljen s stabilnostjo svojega sistema sistema. Prihaja namreč velikokrat do reseta računalnika ali drugih napak, vedno pa dobim sporočilo, da je krivec graf. karta ATI.
Poskušal sem nadgrajevati in zamenjevati razne gonilnike in ostalo, vendar napaka ostaja.
Trenutno se ne spomnem točno kakšno os. ploščo imam, vendar očitno je dejstvo da vse skupaj ni najbolje kompatibilno.
Zato me zanima, če je komu znano, kaj je razlog take nastebilnosti obstoječih komponent in kakšna matična plošča + kakšen procesor je najboljša kombinacija z graf. karticam ATI R9600-PRO ali R9600 PRO.
Hvala za odgovor
Ker sem sam dosedanji uporabnik ATI R9500-PRO, v navezi s P4 2,4 GHz in nisem najbolj zadovoljen s stabilnostjo svojega sistema sistema. Prihaja namreč velikokrat do reseta računalnika ali drugih napak, vedno pa dobim sporočilo, da je krivec graf. karta ATI.
Poskušal sem nadgrajevati in zamenjevati razne gonilnike in ostalo, vendar napaka ostaja.
Trenutno se ne spomnem točno kakšno os. ploščo imam, vendar očitno je dejstvo da vse skupaj ni najbolje kompatibilno.
Zato me zanima, če je komu znano, kaj je razlog take nastebilnosti obstoječih komponent in kakšna matična plošča + kakšen procesor je najboljša kombinacija z graf. karticam ATI R9600-PRO ali R9600 PRO.
Hvala za odgovor
Zheegec ::
R9600XT je boljša od R9600PRO, obe pa sta prav lepo lepo počasnejpi od tvojega Radeona 9500PRO.
Verjetno je razlog pregrevanje ali pa prešvohcan napajalnik. Anyway, za začetek poglej da si izklopil fastwrites v BIOS, potem pa povej kakšen error massage spljoh dobiš.
Če pa vztrajaš pri R9600PRO, pa se javim da sprobam tvojega R9500PRO in če meni v redu deluje ga kupim
Verjetno je razlog pregrevanje ali pa prešvohcan napajalnik. Anyway, za začetek poglej da si izklopil fastwrites v BIOS, potem pa povej kakšen error massage spljoh dobiš.
Če pa vztrajaš pri R9600PRO, pa se javim da sprobam tvojega R9500PRO in če meni v redu deluje ga kupim
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
userc ::
razlika med projem in xtjem je borih 6000 sit, kar pomeni da za 6000 več dobiš ogromno! Presodi pa sam...
Zheegec ::
Za 6000 SIT več dobiš R9600PRO ki je navit in poimenovan kot R9600XT
OK, RAM ima najbrž malo boljši XT, samo ne vem če se zato splača dati 6K.
OK, RAM ima najbrž malo boljši XT, samo ne vem če se zato splača dati 6K.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Izklopil sem fastwrites, pa ne v BIOSU, ker tam ne najdem te nastavitve ampak v setupu grafične kartice. Tudi napajalnik mam ustrezen (močnejši).
Drugače pa imam sledeč sistem:
Osnovna plošča MS-6742
BIOS: American Megatrends v. 07.00T
Windows XP, OS version 5.1
GF ATI R9500-PRO
Kako bi rešil problem pregrevanja graf. kartice????
Drugače pa imam sledeč sistem:
Osnovna plošča MS-6742
BIOS: American Megatrends v. 07.00T
Windows XP, OS version 5.1
GF ATI R9500-PRO
Kako bi rešil problem pregrevanja graf. kartice????
Crimson_Shadow ::
In kakšen in koliko močan je ta (močnejši) napajalnik?
Mogoče bi pomagalo, če bi dal stran stranico in potem videl kako je z pregrevanjem. Predlagam ti tudi posodobitev biosa plate. Lahko pa je tudi kakšna nekompatibilnost med plato in grafo. Tu ti bo kvečjemu pomagala le zamenjava komponente. Najhuje pa je, da za ta sesutja ni kriva ne plata ali grafična ampak čisto neka druga komponenta.
Mogoče bi pomagalo, če bi dal stran stranico in potem videl kako je z pregrevanjem. Predlagam ti tudi posodobitev biosa plate. Lahko pa je tudi kakšna nekompatibilnost med plato in grafo. Tu ti bo kvečjemu pomagala le zamenjava komponente. Najhuje pa je, da za ta sesutja ni kriva ne plata ali grafična ampak čisto neka druga komponenta.
Grey ::
Ne vem js sm tud meu probleme z ATi karticam na Intel sistemu. Pojavljale so se razne fore na monitorju, črtice so okol skakale itd. Zdej mam pa GF pa je vse kul(nism nVidia propaganda). Js mislm da se ATi pa Intel ne razumeta najbolje...
Kako in kje nadgradim BIOS? Tega nisem še nikoli počel.
Help me, please !!!!
Bo pa verjetno res, tudi meni diši po tem, da se ATI in Intel ne razumeta najbolje
Glede napajalnika, mi je pa kolega ob nakupu svetoval nadstandard in sem to tudi takrat uresničil. A lahko jakost napajalnika kje pogledam zunaj kište al moram odpret???
Hvala za odgovore!!!!
Help me, please !!!!
Bo pa verjetno res, tudi meni diši po tem, da se ATI in Intel ne razumeta najbolje
Glede napajalnika, mi je pa kolega ob nakupu svetoval nadstandard in sem to tudi takrat uresničil. A lahko jakost napajalnika kje pogledam zunaj kište al moram odpret???
Hvala za odgovore!!!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nadgradnja - mnenja prosimOddelek: Kaj kupiti | 2233 (1763) | Sami |
» | Katero grafično kartico kupiti za malo denarja - veliko muzike? :)Oddelek: Kaj kupiti | 2134 (1465) | Fury |
» | ATI Radeon 9800 SE ali 9600XT (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 11180 (7672) | flisko |
» | Katero grafično kupiti do 30k?! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 8364 (6606) | js |
» | KOmbinacija komponent za katere pričakujem vaše pripombeOddelek: Kaj kupiti | 949 (819) | boštjan |