Forum » Kaj kupiti » No-name vs. brand name laptopi
No-name vs. brand name laptopi
SasoS ::
Mene pa zanima ali kdo ve če se dejansko splača dat 50 ali 80K več za kak prenosnik znane firme (Compaq, Dell). Recimo če gledam samo Centrinote, težko najdeš sploh katerega pod 380K. Zelo je izstopal Asus M2400N (okoli 300K v Comtronu) a so mi rekli da jih po vsej verjetnosti ne bo več. V enaa.com dobiš SOLOnote za okoli 320K. V Comtronu imajo TroNote za 260K. V čem se te zadeve razlikujejo? Po tleh ga ne mislim metat, kave tudi ne gor zlivat...morebiti baterija? Samo tudi tu težko verjamem da bi oni dražji recimo zdržal 50% več časa. Kakše izkušnje?
Caligula ::
Dell in HP se posebno v SLO prodajata oskubljene kozlarije za ogromno denarja.
Kupi kakega Tajvanca ala Acer, Asus,.. pa se to maja, ko ne bo vec carin za nove zaloge ali pa ga kupi v tujini do 1 maja in svercaj-baje itak sploh ne gledajo vec cariniki.
Tudi leve firme kupujejo prenosnike od istih izdelovalcev kot Dell, HP,.. ampak jih ponavadi prodajajo precej ceneje.
Na tebi pa je, da poskrbis, da se prepricas, ce ma kvalitetne komponente.
To je pomembno.
Pa tud sprobat mors zadevo. Ze zaradi zaslona,...
Naceloma pa pri nas velja, da se Delle, HPje,.. ponavadi nagravzno preplaca.
Predvsem pa glej tudi na garancijo.
Razlika v cenah je predvsem na racun marz in zasluzkov. Branf nami morajo notebook kupit, ga distribuirat, dat ogromno za reklamiranje in ob tem se omogocit prodajalcem zasluzek.
Tronote je tudi dober nakup. Pac Slovenska firma lepo naroci direkt pri tajvancih (te izdelajo vse notebooke na Tajvanu in na Kitajskem neglede na to kje pise, da so narejeni).
Pa pobrskaj malo se po prejsnjih temah, ker je bilo o tem ze ogromno napisanega.
Kupi kakega Tajvanca ala Acer, Asus,.. pa se to maja, ko ne bo vec carin za nove zaloge ali pa ga kupi v tujini do 1 maja in svercaj-baje itak sploh ne gledajo vec cariniki.
Tudi leve firme kupujejo prenosnike od istih izdelovalcev kot Dell, HP,.. ampak jih ponavadi prodajajo precej ceneje.
Na tebi pa je, da poskrbis, da se prepricas, ce ma kvalitetne komponente.
To je pomembno.
Pa tud sprobat mors zadevo. Ze zaradi zaslona,...
Naceloma pa pri nas velja, da se Delle, HPje,.. ponavadi nagravzno preplaca.
Predvsem pa glej tudi na garancijo.
Razlika v cenah je predvsem na racun marz in zasluzkov. Branf nami morajo notebook kupit, ga distribuirat, dat ogromno za reklamiranje in ob tem se omogocit prodajalcem zasluzek.
Tronote je tudi dober nakup. Pac Slovenska firma lepo naroci direkt pri tajvancih (te izdelajo vse notebooke na Tajvanu in na Kitajskem neglede na to kje pise, da so narejeni).
Pa pobrskaj malo se po prejsnjih temah, ker je bilo o tem ze ogromno napisanega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Caligula ()
tha_man ::
Včasih se je brand prenosnike definitivno splačalo vzet, danes pa vprašanje... tud brand niso več to kar so bli, ampak mislim da so še vedno boljši nakup od kakih čudes z zanič komponentami (po možnosti še kakim desktop procesorjem noter al pa kaj takega ).
(c) 1982 Sinclair Research Ltd
Sej te stvari se pogleda. Pogledas komponente in primerjas. Nasploh je pa vsazga treba tud sprobat. Da vids, ce ti je tipkovnica OK, ... kaksen je zaslon.
perci ::
Mislm, Caligula - ne tupi- prosm te. Sem dal skos ze par acer laptopov in vsak (absolutno vsak) je bil srot - nekompaktna izdelava, kurcev LCD, baterija tko tko. In potem ti to primerjas z Dellom. Jao! Verjetno, ce ju slikas z benq fotoaparatom res ni kake velike razlike med njima.
Pogledas komponente in primerjas.Ja, se vidi da bas ne uporabljas laptopa oz. si na daleč videl nekoč enega. Pri laptopu niso pomembne samo komponente!!! Niso. Pri laptopu najvec povejo mnenja uporabnikov. Tu bi blo pa fajn, da ti svetujejo ljudje, ki jih dejansko uporabljajo, ne pa neki forum hotshots wannabeji.
Perci, mislim, da sem probal ze kakih 20 razlicnih laptopov. 5 sem jih sel iskat za prijatelje in znance.
Kolega, ki kupujes, pojdi se na Mobisux malo pogledat kjer je kar nekaj uporabnikov raznih Acerjev (so meli tudi druge firme prej ali vzporedno) pa ti bodo povedali.
Perci, ker ti o teh zadevah in nasploh o industriji laptopov pojma nimas in niti ne ves, da je Dell od Acerja kupil verjetno ze vec kot kak milijon laptopov in jih prodal pod znamko Dell ne izvajaj kmetije tukaj.
In ker nimas pojma, si predstavljam, da so te nategnili in ti prodali kake 5 let stare modele ali bogsigavedi kaj.
Dell laptopi pa so v SLO oskubljen piece of shit za 3krat prevec denarja.
Sicer ti pa ze nekaj pove, da se da dobit laptop za 400 jurjev z 128 Mb RAMa!!!
Laptopa pa sam nimam, ker se mi se dlancnika ne da nosit s sabo. Laptop bi pa sploh skos gnil doma.
Sicer se ma pa moznost sprehodit tudi doo BOFa, HArveya in lahko sproba marsikaj-tako na otip kot drugace.
Sicer pa,.. kaj je na Dellih tako dobrega oz kateri model, ki si ga uporabljal ti je tako izjemno dober? (tudi ceno in specifikacije lahko napises)
In na drugi strani, kateri Acerji so bili totalni shit (seveda se specifikacije in cene)..
Potrudi se malo za cloveka, ki kupuje, da ne bomo samo neznalice tipkali
Kolega, ki kupujes, pojdi se na Mobisux malo pogledat kjer je kar nekaj uporabnikov raznih Acerjev (so meli tudi druge firme prej ali vzporedno) pa ti bodo povedali.
Perci, ker ti o teh zadevah in nasploh o industriji laptopov pojma nimas in niti ne ves, da je Dell od Acerja kupil verjetno ze vec kot kak milijon laptopov in jih prodal pod znamko Dell ne izvajaj kmetije tukaj.
In ker nimas pojma, si predstavljam, da so te nategnili in ti prodali kake 5 let stare modele ali bogsigavedi kaj.
Dell laptopi pa so v SLO oskubljen piece of shit za 3krat prevec denarja.
Sicer ti pa ze nekaj pove, da se da dobit laptop za 400 jurjev z 128 Mb RAMa!!!
Laptopa pa sam nimam, ker se mi se dlancnika ne da nosit s sabo. Laptop bi pa sploh skos gnil doma.
Sicer se ma pa moznost sprehodit tudi doo BOFa, HArveya in lahko sproba marsikaj-tako na otip kot drugace.
Sicer pa,.. kaj je na Dellih tako dobrega oz kateri model, ki si ga uporabljal ti je tako izjemno dober? (tudi ceno in specifikacije lahko napises)
In na drugi strani, kateri Acerji so bili totalni shit (seveda se specifikacije in cene)..
perci ::
Caligula: eno so specifikacije, drugo so pa LCD, tipkovnica, baterija, vgrajena miš, ipd. Pri acerju ne dajo kaj dosti na to. Pri dellu dajo na kompaktno izdelavo dosti. Če bi bilo to tako nepomembno, kot ti pravis, bi vsi oh in sploh dobre gericome in homemade jajca kupovali. Pametni jih ne oz. kupijo kak specificen model, ki jim je slucajno ratal. Ti pa na splošno hvališ acerje in kurcas delle. No, jst pac obrnem zgodbo in delam obratno. Dejansko ima gotovo tut acer kak dober model in dell kakega slabega.
Sem pa sprobal okoli 3 acerjev, 3 delle, 3 IBM-e, 5 HP-jev, 3 Gericome, 2 HPC, 1 Tronote, 4 toshibe - najslabsi vtis so mi pustili acer, hpc in gericom. Toshibe in IBM-i so predragi, jst bi vzel Della ali HP.
Nehaj tipkat, pa ne bo panike.
Blebetaj naprej, ce ti pase, jst sem svoje povedal, SasoS pa mislim, da je dovolj pameten, da se ne da zanesti "pametnjakovičem" tvojega tipa.
Sem pa sprobal okoli 3 acerjev, 3 delle, 3 IBM-e, 5 HP-jev, 3 Gericome, 2 HPC, 1 Tronote, 4 toshibe - najslabsi vtis so mi pustili acer, hpc in gericom. Toshibe in IBM-i so predragi, jst bi vzel Della ali HP.
Nehaj tipkat, pa ne bo panike.
Blebetaj naprej, ce ti pase, jst sem svoje povedal, SasoS pa mislim, da je dovolj pameten, da se ne da zanesti "pametnjakovičem" tvojega tipa.
apachee ::
Ma oba sta ena njokota :)
Če človk vpraša za mnenje, pol mu povejta svoje mnenje in argumente na katerih je osnovano, nobene potrebe pa ni da se kregata kdo je bolj in kdo MANJ pameten oz. KDO IMA PRAV. Ker na koncu oba izpadeta neumno Oba imata svoj prav, tu ni dileme. Le mnenji sta drugačni. Pa brez zamere. Dejta raje človeku pomagat da se bo prav odločil in se ne ukvarjajta s konflikti!
Če človk vpraša za mnenje, pol mu povejta svoje mnenje in argumente na katerih je osnovano, nobene potrebe pa ni da se kregata kdo je bolj in kdo MANJ pameten oz. KDO IMA PRAV. Ker na koncu oba izpadeta neumno Oba imata svoj prav, tu ni dileme. Le mnenji sta drugačni. Pa brez zamere. Dejta raje človeku pomagat da se bo prav odločil in se ne ukvarjajta s konflikti!
You can't win without The Finn!
R0K ::
Jest prisegam sam na firme.
Najvec mam izkusenj z HP/Compaq in Toshibami.
Najvecji problem pri noname laptopih je ta, da so ponavadi procesor in graficna kul, sparajo pa pri ramih, disku, chipsetu, hlajenju, ekrani so lowshit kvalitete, tipkovnice so trde in zanic, prav tako podloga za misko.
Uglavnem, jest se vedno menim, ce laptopa uporabljas veliko, se splaca dat 100k sit recimo zraven pa ves pri cemi si.
Aja se to, ce ti en Gericom alpa Acer ponuja recimo P4 3.0 pa eno cudno pocen MB se ne pomeni, da bo to hitrejse od recimo P4 2.6 pa ene dobre plate.
Najvec mam izkusenj z HP/Compaq in Toshibami.
Najvecji problem pri noname laptopih je ta, da so ponavadi procesor in graficna kul, sparajo pa pri ramih, disku, chipsetu, hlajenju, ekrani so lowshit kvalitete, tipkovnice so trde in zanic, prav tako podloga za misko.
Uglavnem, jest se vedno menim, ce laptopa uporabljas veliko, se splaca dat 100k sit recimo zraven pa ves pri cemi si.
Aja se to, ce ti en Gericom alpa Acer ponuja recimo P4 3.0 pa eno cudno pocen MB se ne pomeni, da bo to hitrejse od recimo P4 2.6 pa ene dobre plate.
Pa bom se enkrat ponovil-gres pogledat, sprobat in je to to. In ce ti zadeva deluje dobro in ma dobre komponente in garancijo in ceno vzames brez, da bi pogledal na znamko.
Ker samo, ko pogledas vidis zaslon, tipkovnico,..
Ampak vedno bos dobil vec pri recimo kakem lokalnem sestavljalcu ala Tronote ali pa direkt Tajvancu.
Kako mi bo kdo rekel, da Dell ne spara pri RAMu, ce ga da v visji srednji razred 128 Mb?
Pa miniaturen disk pa nikakva plata,..
Dell je dober nakup v ZDA, ker je tam tudi poceni.
Pri nas pa sam bezi stran.
To so firme, ki zivijo od folka, ki ima predispozicijo, da kupujejo samo brand name.
Sej Golf je tud super prodajan avto sam problem je, da je ena Honda stokrat bolj narjena in stokrat lepse dela.
Ampak ker ma folk se mal po kmecko v glavi, da Golf je dober avto pac to kupujejo.
By the way, Perci, mislim ,da je zgornji post glede neumnosti nekako letel nate. Kake frustracije tebe razjedajo, da gres folku v poste kjer probajo pomagat pisat take stvari kot si jih ti? Probaj drugic ne povedat svojega, ce ne bo nic pametnega. Pa da ponovis pol tiste stvari, ki sem jih sam rekel-da mora itak probat,..? WTF? Se dobro, da si koncal. Drugic sploh zacet ni treba.
Ker samo, ko pogledas vidis zaslon, tipkovnico,..
Ampak vedno bos dobil vec pri recimo kakem lokalnem sestavljalcu ala Tronote ali pa direkt Tajvancu.
Kako mi bo kdo rekel, da Dell ne spara pri RAMu, ce ga da v visji srednji razred 128 Mb?
Pa miniaturen disk pa nikakva plata,..
Dell je dober nakup v ZDA, ker je tam tudi poceni.
Pri nas pa sam bezi stran.
To so firme, ki zivijo od folka, ki ima predispozicijo, da kupujejo samo brand name.
Sej Golf je tud super prodajan avto sam problem je, da je ena Honda stokrat bolj narjena in stokrat lepse dela.
Ampak ker ma folk se mal po kmecko v glavi, da Golf je dober avto pac to kupujejo.
By the way, Perci, mislim ,da je zgornji post glede neumnosti nekako letel nate. Kake frustracije tebe razjedajo, da gres folku v poste kjer probajo pomagat pisat take stvari kot si jih ti? Probaj drugic ne povedat svojega, ce ne bo nic pametnega. Pa da ponovis pol tiste stvari, ki sem jih sam rekel-da mora itak probat,..? WTF? Se dobro, da si koncal. Drugic sploh zacet ni treba.
Zgodovina sprememb…
Niti ne.
Saso, poglej kaj se poceni dobi, gres pogledat, sprobat, gres dam in vse kar si videl oz zasledil se v Googlu pogledas in najdes reviewe in je to to.
Sicer pa je modelov toliko, da bos tezko nasel koga, ki ti bo za vsak model posebej vedel povedat.
Saso, poglej kaj se poceni dobi, gres pogledat, sprobat, gres dam in vse kar si videl oz zasledil se v Googlu pogledas in najdes reviewe in je to to.
Sicer pa je modelov toliko, da bos tezko nasel koga, ki ti bo za vsak model posebej vedel povedat.
zlobcek ::
Caligula sam ne mi o svojih honda je zakon, golf je scis aprov. Sam si reku da je golf super prodajan avto ampak honda je pa zakon, ceprov ni super prodajan. Ti mas kmecko pamet ocitno... Mal glej kaj pises. Sam sem pac bolj na strani nemcev, ne pa korejskega in podobno bullshita...
Tko pac je. Vsak hvali svoje. Zdej pa men pomagita:)
Jest tud notebooka kupujem za faks in me zanima - al se splaca vzet centrinota al ne. Mnenja?
uporabljal bi bluetooth, wi-fi, ki ga mam po bajti. Programsko pa word in podobna sara, autocad, net. Za igrce mam desktopa.
LP Primoz
Tko pac je. Vsak hvali svoje. Zdej pa men pomagita:)
Jest tud notebooka kupujem za faks in me zanima - al se splaca vzet centrinota al ne. Mnenja?
uporabljal bi bluetooth, wi-fi, ki ga mam po bajti. Programsko pa word in podobna sara, autocad, net. Za igrce mam desktopa.
LP Primoz
Wiessy, po ADACovih testih je prvih 6 najbolj kvalitetnih in brezhibnih avtomobilov bolj ali manj v vseh klasah japoncev. Nemci-sploh Vlkswagen so v PM zadaj doli.
Skratka kmecka pamet je, da so nemci ful kvalitetni. To je blo. 20 let nazaj. Mercedes je sploh poden.
Porshe izstopa pa BMW ni totalen poden. Ostalo je zalost.
Centrino se splaca, ce razlika v ceni ni prevelika. Poraba baterije je manjsa sam vprasanje kolk to rabis.
Bluetooth USB dongle pride 5 jurjev tko, da prav lovit laptopa z bluetoothom ni nujno, WIFI pa tudi ne, ker lahko poceni in vsaj preverjeno dobro PC kartico poceni kupis loceno, ker ma precej laptopov (in to sploh ni odvisno od cene) vgrajeno zadevscino, ki ponavadi slabo lovi signal.
Ce bos kupoval pri nas, pocakaj, da ne bo carin, da pridejo novi modeli in kupi na kredit brez obresti in z dolgo garancijo. Po tem ko probas..
Skratka kmecka pamet je, da so nemci ful kvalitetni. To je blo. 20 let nazaj. Mercedes je sploh poden.
Porshe izstopa pa BMW ni totalen poden. Ostalo je zalost.
Centrino se splaca, ce razlika v ceni ni prevelika. Poraba baterije je manjsa sam vprasanje kolk to rabis.
Bluetooth USB dongle pride 5 jurjev tko, da prav lovit laptopa z bluetoothom ni nujno, WIFI pa tudi ne, ker lahko poceni in vsaj preverjeno dobro PC kartico poceni kupis loceno, ker ma precej laptopov (in to sploh ni odvisno od cene) vgrajeno zadevscino, ki ponavadi slabo lovi signal.
Ce bos kupoval pri nas, pocakaj, da ne bo carin, da pridejo novi modeli in kupi na kredit brez obresti in z dolgo garancijo. Po tem ko probas..
Verjetno je to bolj ali manj odvisno od tega, kolk dnarja sem pripravljen zmetat za to ane?
Verjetno je itak drazje, če bi šel kupovat kakšno dodatno kartico za wi-fi, za bluetooth in podobno, kot pa bi me prišel najcenejši centrino sistem.
LP Primoz
Verjetno je itak drazje, če bi šel kupovat kakšno dodatno kartico za wi-fi, za bluetooth in podobno, kot pa bi me prišel najcenejši centrino sistem.
LP Primoz
Caligula hvala za pojasnilo (o notebookih):)
glede avtov... Mah a ni useen itak. Zdej vsak dela tistih 7 let... Edin jest bi meu vseen rajs nemca:P
LP Primoz
glede avtov... Mah a ni useen itak. Zdej vsak dela tistih 7 let... Edin jest bi meu vseen rajs nemca:P
LP Primoz
Ne. Najceneje je necentrino sistem z loceno WiFi kartico.
V JAE so meli nekaj casa po 5 jurjev (drugace pa racunaj okoli slabih 10 jurjev od maja dalje za zelo dobro) zelo dobre-je kolega kupil in mu je dobro vleklo.
Centrino je problem predvsem zaradi cene. Je zmogljiv in pa manj pozresen ampak cena nekako ne opravici vedno razlike.
Dostkrat je 100 jurjev drazji od primerljivega AMDja ali celo Pentiuma. No way, da je razlika vredna tega. Za to si lahk kupis se 4 baterije!
Malo zna bit precenjen ceprav se to popravlja iz meseca v mesec.
Glej malo Tronote in podobne zadeve. Tudi Centrinote majo poceni.
Mislim, da je nekako tako, daje centrino 1.5 nekako enakovreden Pentiumu okol 2.4 al clo malo vec.
Skratka naj te nizke nazivne frekvence Centrinota ne zavedejo.
O avtih pa-jah poznam dost folka s 3 leta starimi Nemci, k bojo zdrzal 7 let in dost vec sam z ze zdej konstantnimi izrednimi postanki na servisu. Sej je s Francozi isto. Aja, nimam Japonca,.. pa nasploh na avte financno osebno ne dam velik, ker ne rabim, sceno pa dobro poznam
V JAE so meli nekaj casa po 5 jurjev (drugace pa racunaj okoli slabih 10 jurjev od maja dalje za zelo dobro) zelo dobre-je kolega kupil in mu je dobro vleklo.
Centrino je problem predvsem zaradi cene. Je zmogljiv in pa manj pozresen ampak cena nekako ne opravici vedno razlike.
Dostkrat je 100 jurjev drazji od primerljivega AMDja ali celo Pentiuma. No way, da je razlika vredna tega. Za to si lahk kupis se 4 baterije!
Malo zna bit precenjen ceprav se to popravlja iz meseca v mesec.
Glej malo Tronote in podobne zadeve. Tudi Centrinote majo poceni.
Mislim, da je nekako tako, daje centrino 1.5 nekako enakovreden Pentiumu okol 2.4 al clo malo vec.
Skratka naj te nizke nazivne frekvence Centrinota ne zavedejo.
O avtih pa-jah poznam dost folka s 3 leta starimi Nemci, k bojo zdrzal 7 let in dost vec sam z ze zdej konstantnimi izrednimi postanki na servisu. Sej je s Francozi isto. Aja, nimam Japonca,.. pa nasploh na avte financno osebno ne dam velik, ker ne rabim, sceno pa dobro poznam
Zgodovina sprememb…
der_Alte ::
Za 400 jurjev (okej 16 jurjev se zrawn) se dobi centrino 1.5GHz, pol giga RAM, 40 giga disk, res krasen LCD zaslon (1400x1050), radeon 9000, gigabit intelko, etc etc. Prirocno lahek je, z najboljso tipkovnico, ima trackpoint in trackpad. Dell nej se skrije, HP - pardon Compaq - pa ima samo grde, debele, tezke, glitzy zadeve, ki so celo drazje. Je sicer oglat in cisto crn. Bil je izredno dober nakup. Uporabnica je izredno zadovoljna z mojim izborom, pa je uporabljala prej HP XE3, ki tudi ni bil slab takrat. Ni reklama, izdelovalca ne bom napisal, vendar je R50 krasen notebook.
Djuro ::
Samo nekaj o DELL notebookih (tudi sam ga uporabljam v službene namene).
Pri seriji Latitude d600 (mislim da je cenovno okoli 400SIT) pri 80% crkne bluetooth. Kako vem? Zdraven mene je glavni uvoznik. No, crkovanje se dogaja od same splavitve modela (mislim da več kot pol leta) in laptope z isto napako prodajajo še danes.
Tako da tudi 'dobre' firme grešijo.
Mislim, da brez predhodnega testiranja (v kolikor ti je vseeno kaj imaš pod rokami) žal ne gre.
LP, Djuro!
Pri seriji Latitude d600 (mislim da je cenovno okoli 400SIT) pri 80% crkne bluetooth. Kako vem? Zdraven mene je glavni uvoznik. No, crkovanje se dogaja od same splavitve modela (mislim da več kot pol leta) in laptope z isto napako prodajajo še danes.
Tako da tudi 'dobre' firme grešijo.
Mislim, da brez predhodnega testiranja (v kolikor ti je vseeno kaj imaš pod rokami) žal ne gre.
LP, Djuro!
[MYTiX] ::
Moj oce je imel Della in je bil full zadovoljen, zdej ima pa IBM in je se bolj. Sem pa vidu ze Gericome in so kar dobri glede na ceno ampak je dosti vecji od IBM, sploh ce je IBM centrino. Jaz osebno bi vzel IBM, Dell, HP, Toshiba in seveda centrino.
u3p ::
Pri prenosnikih ni problem samo batarija pac pa tudi
pregrevanje ,to pa je reseno pri centrino oziroma M procesorjem. Ventilator se komaj kdaj vklopi.Vemo pa da procesorju temperatura zniza frekvenco.....zato centrino (sam uporabljam IBM se ga da kupit na sivem trgu za kar ugodno ceno)...
LP
pregrevanje ,to pa je reseno pri centrino oziroma M procesorjem. Ventilator se komaj kdaj vklopi.Vemo pa da procesorju temperatura zniza frekvenco.....zato centrino (sam uporabljam IBM se ga da kupit na sivem trgu za kar ugodno ceno)...
LP
TribesMan ::
Mam kar nekaj izkušenj z laptopi. Sicer se ne poglabljam v to kdo in kako jih dela, vendar raje sam pogledam kako se določena zadeva obnese. Moj spisek gre nekako takole.
#1 IBM... kvaliteta izdelave je nora, LCDji so špica, težav s kompatibilnostjo ni nikoli, edino malo dragi so pa designa nimajo...
#2 Dell dobro narejeni, z konkurenčno ceno, vendar kvaliteta LCDja ni na nivoju IBMa...
#3 HP/Compaq tukaj se gre predvsem za support, notesniki so kvalitetni, vendar tukaj 1/3 cene predstavlja hitra odzivnost servisa (o tem raje ne razmišljaj pri brezimnih kitajcih)
#4 Toshiba vredu, sam predragi in full težav s kompatibilnostjo... dobri dokler ne začnete kombinirat z kakšnim eksotičnim hardwerom...
od tukaj naprej pa ostali šrot.... Asus, Gericom, Solonote, in nevemkajše...
No to je moje mnenje...
LP
TribesMan
#1 IBM... kvaliteta izdelave je nora, LCDji so špica, težav s kompatibilnostjo ni nikoli, edino malo dragi so pa designa nimajo...
#2 Dell dobro narejeni, z konkurenčno ceno, vendar kvaliteta LCDja ni na nivoju IBMa...
#3 HP/Compaq tukaj se gre predvsem za support, notesniki so kvalitetni, vendar tukaj 1/3 cene predstavlja hitra odzivnost servisa (o tem raje ne razmišljaj pri brezimnih kitajcih)
#4 Toshiba vredu, sam predragi in full težav s kompatibilnostjo... dobri dokler ne začnete kombinirat z kakšnim eksotičnim hardwerom...
od tukaj naprej pa ostali šrot.... Asus, Gericom, Solonote, in nevemkajše...
No to je moje mnenje...
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
SasoS ::
Hehe...hvala za nasvete (tudi avtomobilske ). Ja, treba bo še mal pogledat na razstavljene modele pa mal sprobat. Se pa strinjam...sam imam IBMa v službi in je res the best laptop. Sploh se vsi touchpadi lahko skrijejo pred niplomTM . Verjetno pa bo vseeno zaradi padel kašen tajvanec...odvisno kak proračun bodo odobril.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri prenosnik je pravi zame? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 16737 (7698) | Seb4 |
» | Nakup laptopa?Oddelek: Kaj kupiti | 2517 (1950) | SoNgOkO |
» | prenosnik (noname ali brand)Oddelek: Kaj kupiti | 3782 (2559) | murmur |
» | Prenosnik?Oddelek: Kaj kupiti | 2431 (1961) | net26 |
» | Prenosniki v Avstriji?Oddelek: Kaj kupiti | 2215 (1806) | MrBrdo |