» »

Prenosniki v Avstriji?

Prenosniki v Avstriji?

MrBrdo ::

Mene pa zanima, ce kdo pozna kaksno fajn trgovino kje v avstriji, njekje blizu meje like beljak al pa celovec, kjer bi lahko mal ceneje kot v SLO kupil ksn prenosnik..
Gledu sm Centrino pa AMD Gericome, ceprov vem da se precej grejejo, sam cene so pa precej ugodne.. Rd bi enega takega z fajn grafiko pa dvd pekacem, za okoli 300-350.000 sit :) Fajn bi blo tudi da je Centrino, ker ma ze vgrajen Wireless :) Gericom ma pa trgovino v Linzu, k je cist zgori, tja pa ne mislim hodit :) Ce mate naslove od kaksnih online trgovin z ugodnimi cenami, al pa predloge za kaksn laptop ki bi ustrezal mojemu opisu, jih prosim tle napisite :)

Aja, zarad mene lahko tudi ksna trgovina v EU ki dostavlja v slovenijo, ker postnina verjetno itak ne bo vec tako velika :)

LP, MrBrdo
  • spremenilo: MrBrdo ()

antonija ::

Vobis.at je v celovcu, drugac mas pa za avstrijo www.geizhals.at pa isci!:D
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

MrBrdo ::

vobis.at redirecta na birg.at, ki sicer ma kategorijo za notebooke, ampak ni nobenih notebookov notr..
za ta drugo bom pa pogledu, samo bi blo fajn ce bi kdo mel link za ksno trgovino ob meji ;) drgac pa a se splaca to online narocit pa da ti oni dostavijo? avstrija so itak sosedje, verjetno ni tok bajno drago?

antonija ::

Lahk uprasas dinota ce ti pripelje. :D Caligula ga hvali vsepovprek!>:D
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Caligula ::

Jah, do konc aprila lahk se fajn prsparas. Ce najdes kej pametnega mu ponudis 10k poleg cene brez MWSTja, da ti pripelje sem. Itak ima se dodatne rabate. Sam zaenkrat vglavnem Peluga. Tam pa ne vem kako je z Laptopi.

MrBrdo ::

Caligula mm :) sej majo v tej trgovini tut laptope.. a so tile acer kej za kej? gericom se baje itak velik grejejo..
pa se to me zanima, eni majo dvd-rw eni pa dvd-+rw.. a je dvd-rw bol razsirjen kot dvd+rw? ker to mi je dost pomembno, da ne bom kupoval enga standarda ki bo potem izumrl..

MrBrdo ::

aja sam se to me zanima, zakaj bo pa potem ko bomo v EU njemu prslo drazje? k si reku da se mi samo do konca aprila splaca?

a tale cena pr peluga je z davkom al brez?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MrBrdo ()

Caligula ::

Acer je OK firma pa itak delajo tudi za ostale proizvajalce marsikaj. No kdaj tudi kaj kupijo 0:)

Skratka Acer je fajn pa itak glej predvsem kaj ma noter (komponente). Gericomi se pogosto grejejo, ker jih ima dosti desktpo variante.
Ce mislis kupvat kupi ali zdaj pred 1.majem ali pa pac pocakaj se par mesecev, ker nameravajo Centrinote poceniti poleti.

Vzami DVD+-RW, ce mas moznost, ker za - je ze spodoben rewritable medij prakticno nemogoce dobit pa ti pekaci v laptopih so bolj kilavi ponavadi in se firmware se bolj redko posodablja in mas pol vsaj vec moznosti, da najdes medije, ki ti jih bo fajn pekel.

Nasploh se pri laptopu gleda razmerje med opremo, ceno in garancijo. Znamka je bolj malo pomembna.

MrBrdo ::

Gledu sem na www.gericom.com enega centrinota, pa potem itak lahko izbiras komponente, pa s dvd+-rw,512ram,1.5ghz,60gb in radeon 9700 pro 128mb pride €1670 z mwst. Če bi ga šel iskat z avtom, bi bil pa €1440 (sej davek dobim nazaj ane? tut ce presvercam?), sam mal dolga voznja bi bla, ker so cist v zgornjem delu avstrije =) Sam to me zanima, ce hocem davek dobit nazaj, a morm potem tut carino plačat, al ga lahko lepo prešvercam? A davek dobiš nazaj še na tisti strani, al na slovenski? Pomojem se ta gericom nebi tok pregreval, ker ma centrinota notr, ceprav je grafika se kr zmogljiva.. sam pomoje nebi smelo bit tok problemov?

Aja pa se to, kaj pa bo prvega maja, a to govoris zarad tax-free al bo dejansko kaksna druga obveza, da bo treba spet kej posebej placevat ko bomo v EU?

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MrBrdo ()

Caligula ::

Davek dobis nazaj sam mogoce zdej ko je ful navala na meji mogoce ful bolj gledajo, ker narod verjetno hoce zdej svercat k utrgan...

Drugac pa, Centrino se greje zelo malo. Ta Radeon 9700 PRO je v bistvu izpeljanka 9600 in ne 9700 in je 9700 malo komercialnega natega.
Je pa vseeno nekako najvec, kar v laptopu ta hip lahko dobis verjetno.

MrBrdo ::

9700 itak pride ze zraven, pa tut v celoti se mi ne zdi doticni laptop prevec drag v primerjavi s kaksnimi drugimi..
zdej bom eno neumno vprasanje vprasu, sam vseeno, ko bomo v EU, davka ne bomo dobili vec nazaj, ane?

Caligula ::

Ne, po 1 maju ne dobis nic vec davka nazaj. Zato se splaca kupit zdaj. Tistih 16% spet ni tako malo.

hooger ::

ja če boš kupoval, je najboljš če kupiš pred 1. najem kr drugač boš kr nekj dnarja stran vrgu (16%). lahko ga prešvercaš. najbolj, da vse papirje dobr skriješ notebooka maš pa magar kr na zdicih, pa če kj težijo pa rečeš da je pač tvoj pa bla bla da je str pa to. ja za davek greš pa koj na kompas shop (sam tm vzamejo provizijo), lahk pa naslednijič v isti trgovini dobiš nazaj (saj mislm da je tko)

LP

dober nakup

Hooger

MrBrdo ::

no zdej ze skor vse vem.. :) sam se to me zanima, kako je s tem da ti vrnejo davek, baje rabis en kuponcek? recimo da grem jst v neko trgovino tam v avstriji.. a potem tam kjer kupim recem da mi dajo se ta kuponcek, potem presvercam laptop cez mejo pa na slovenski strani grem v kompas pa jim dam ta kuponcek in mi dajo oni davek nazaj in nic ne preverjajo ce je blo pocarinjeno? pa ni vazno ce je laptop se vedno zaprt al sm ga ze odpru predn sm prsu do meje? a to jim samo racun pokazes al kako?

thx

nere ::

glede ddvja ne bom trdil, ker nevem kako je v avstriji ampak v italiji v par trgovinah kjer sem vprašal je treba imet potrdilo da si plačal carino sloveniji, sicer ti ne vrnejo njihovega ddvja, torej si na istem... seveda to ne velja za manjše stvari, okoli 200 eurov


glede prenosnikov: gericomi so na slabem glasu, isto tako tudi kaki medioni in take leve znamke... acerji so baje v redu, sploh za tisto ceno

dvd-+rw: če ne rabiš nujno za pečt filme ne kupovat, za bekap in prenašanje podatkov je dosti boljši prenosni trdi disk, na usb ali fw... pa cd in dvd zapisovalniki so na prenosnikih ponavadi zelo počasni

Caligula ::

Avstrijci nasih baje nic ne obvescajo.

hooger ::

ja kokr jest vem iz lastnih izkušenj v trgovini dobiš račun, na katerem je že gor napisano koliko davka dobiš nazaj (zanj ni treba nč rečt). s tem računom greš sam v kompas (provizja) ali pa naslednič v trgovino pa dobiš nazaj. mala malca za profesionalca:)
ja Avstrici nč ne preverjajo, italjani so bl zajeban. je kolega kupu bajk v it pa je dobu čez dva mesca od davčne za davk plačat.

LP

Hooger

MrBrdo ::

A mi kdo lahko pove, kok je dejansko razlike med Pentium 4 pa Centrilo glede gretja pa porabe baterije? Recimo Pentium 4 2.8GHz pa Centrilo 1.5GHz..

puto ::

z davkom je sledeče, na meji na avstrijski strani moraš račun potrditi in pol se lahko vrneš po denar v trgovino, ali pa pobereš davek kar na meji in plačaš malce provizioje

pr pelugi je pa shit da ne moreš dvigniti davka na meji ampak SAMO PRI NJIH in zato moraš še 1x bencin plačat
msi k8n neo platinum, athlon 3000 64, geforce gt 6600, sata wd 200, lc6420

Caligula ::

Mrbrdo, hitrost bi bla nekje pribl enaka, poraba energije pa pr Centrinotu za kako tretjino nizja. To tko od oka, so pa na Googlu zihr tud o tem bolj natancni podatki.

MrBrdo ::

Caligula a pol mislis da se mi ne splaca vec pentiuma 4 kupvat? ker z centrilo nimajo nobene pametne konfiguracije nrjene..

Caligula ::

Odvisno od cene. Ce je Pentium dost cenej kr vzam Pentiuma. Itak folku k ma laptope ta skos na mizi dela in ga praktcno nikol na baterijo ne dajejo oz ne uporabljajo okol razen prou folk, ki se ukvarja s stvarmi na terenu. 70 al 80% jih sploh nima nikol potrebe po bateriji. Statistika pac.

Pa tiste dve tri ure k pentiuzdrzi so cist dost.
Skratka ja, glej na konfiguracije v ponudbi pa ceno.

Centrino je se zmer drag k zafran.

MrBrdo ::

Ej v čem je štos da so Acer Aspire 1500 (Acer Aspire 1501LMi) tok pocen??
Battery life je ok, naj bi bil do 3 ure.. Procesor je itak hud, pa grafika tut precej, dvd-dual ma, 802.11g, 1000mbit lan pa stane 370 jurjev z davkom (v avstriji) http://81.223.93.179/main.php?action=78...
v cem je fora? neki mora bit ziher narobe da je tok pocen..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MrBrdo ()

Caligula ::

Ni nic narobe. Acer je specializiran proizvajalec Notebookov. Sam jih dela. Dell,... jih ne delajo sami ampak jih kupujejo od tajvanskih proizvajalcev (vcasih tudi od Acerja) in morajo pol se svoje marze, marketing,... pokrit. Ne pr Notebookih velik na firme dajat. Se najbols je, ce Tajvansko firmo vzames. Asus, Acer,..ker so ponavadi najvec za dani denar.

Z Acerjem ni nic narobe. Solidna firma. Gre se za ekonomijo in marketing in ne kvaliteto.

Sicer si pa zagotovo lahko kje na Googlu prebres tud kak review.

antonija ::

Na mojem Dellu pise Made in Ireland, tko da mi ne bluzit da je narjen v aziji. Dell so narjeni na irskem....:\
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

MrBrdo ::

Caligula: nism mislu glede firme, ampak glede tega modela.. k recimo ce primerjas enga drugega acerja, recimo 1711, pa mas v glavi da je tale 64 bit procesor (1500 namrec), pa da ima 3x vecji cas delovanja pri bateriji, pa je 1711 se vseeno drazji, pa ima samo vecji monitor pa mal boljso grafo.

Caligula ::

Antonija, tvoj Dell je Azijec, ki so mu na Irskem zvijacili skupaj zgornjo in spodnjo ploskev. V najboljsem primeru so take firme samo sestavljalci. Ala Tronote v Sloveniji.

Tako tko k so Bili prvi Renaulti v Revozu nerejeni tako, da so pri nas gor dali samo feltne z gumami. Pa je bil Made in Yugoslavia.

Skratka ce o tem nimas pojma daj mir.
Enkrat smo ze imeli obsezno temo o tej zadevah.

Stara zaloga pac. Sej majo stare kamere, k so ostale tud visje cene k najnovejse pa 5krat boljse.
Novejse zaloge, promocijske cene, posebno ugodni nabavni pogoji,...

Lahko pa za vsak primer se vprasas prodajalca..

antonija ::

Skoraj vsa elektronika na svetu je narjena v aziji. To kar pa loci laptope med sabo so pa ralzike kako vso elektroniko npakirajo skupaj v ohisje. In pri dellu vse dele sestavijo skupaj na irskem, jih zapakirajo in poslejo z UPSom. Seveda je pa vsak del narjen v aziji, tko kot vse druge stvari. Pa moj dell ni iz slovenije.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

MrBrdo ::

Nic, zdej bom verjetno kupu Acer Aspire 1501LMi, pa ko ga dobim vam povem kako se obnese..
lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri prenosnik je pravi zame? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14916220 (7181) Seb4
»

Nakup prenosnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
515098 (4360) okfec
»

Še po zadnje ugodne nakupe v Avstrijo....

Oddelek: Kaj kupiti
406820 (5593) Vice
»

No-name vs. brand name laptopi

Oddelek: Kaj kupiti
252477 (2110) Caligula
»

Prenosnik?

Oddelek: Kaj kupiti
192338 (1868) net26

Več podobnih tem