Forum » Strojna oprema » skurjena 3 dni stara os. plošča?!?!!!
skurjena 3 dni stara os. plošča?!?!!!
sirotka ::
No za tole temo nisem siguren, če spada v to sekcijo foruma, a saj to niti ni tako pomembno...
moj problem je sledeč:
Kupil sem novo os. ploščo gigabyte ga-7n400l(nforce2 ultra), pa mi je po 3 dneh šla v nebesa, na jae-tovem servisu pa mi nekaj govorijo, da je plošča na testu(kakem testu, če je skurjena???) pokazala, da se je pregrela in da mi najbrž ne bodo uveljavljali garancije, ker naj bi jo narobe priklopil--->sedaj pa prosim majstre da mi povejo, kako lahko narobe priklopim osnovno ploščo ???----> s tem priklopom naj bi naredil stik. Čudna razlaga, če je plošča normalno(zelooo hitro) delala 3 dni.
Vse skupaj pa je zelo čudno:comp se zbudi, ampak ni slike in nič se ne nalaga(ne ni šel procesor->sprobano)...kaj bi tukaj lahko šlo?
moj problem je sledeč:
Kupil sem novo os. ploščo gigabyte ga-7n400l(nforce2 ultra), pa mi je po 3 dneh šla v nebesa, na jae-tovem servisu pa mi nekaj govorijo, da je plošča na testu(kakem testu, če je skurjena???) pokazala, da se je pregrela in da mi najbrž ne bodo uveljavljali garancije, ker naj bi jo narobe priklopil--->sedaj pa prosim majstre da mi povejo, kako lahko narobe priklopim osnovno ploščo ???----> s tem priklopom naj bi naredil stik. Čudna razlaga, če je plošča normalno(zelooo hitro) delala 3 dni.
Vse skupaj pa je zelo čudno:comp se zbudi, ampak ni slike in nič se ne nalaga(ne ni šel procesor->sprobano)...kaj bi tukaj lahko šlo?
ne ne, sem tudi to probal! na servisu pravijo da je skurjena, ampak da sem sam kriv, ker naj bi jo narobe priklopil;))) kr neki...
Primoz78 ::
Hmm...nevem kako lahko to recejo direktno...saj nimas kaj zgresit pri priklapljanju....vsaj meni se tako zdi...morda se pa motim
Lp Primoz
Lp Primoz
Taras_Bulba ::
da nisi slučajo plošče narobe na un pladenj pritrdil. sam bi jo tud lahko skuru, ker je bla na pladnju ena luknja preveč označena z ATX, pa se je vijak lepo dotikal nogic on nevemčesa. na srečo sm opazil še preden je šlo lahko kaj po zlu...
ferdo ::
NO, še ena zanimiva tema
Reci jim, da ti naj dokažejo, da si jo skuril, KER pač nisi pravilno priklopil.
Oni nemorejo kr rečt, zaradi tega se je pokvarla, naj te NE imajo za bedaka..
Ti bi reku, da pač ne dela, crknlo je, uveljavlaš garancijo, in se kr naj praskajo po riti, tebi naj dajo pa novo..
pokliči inšpekcijo, ker te zajebavajo.
to delo, test, je v domeni proizvajalca, oni nimajo kaj šarit po tej plati, če je v garanciji!!! dokler je roba v garanciji, in ne dela!????, kaj boš naredu, zamenjal za novo-logično, ne pa neki popravlu....
razumeš, kaj je tvoja stvar kaj pa njihova?
Ti zahtevaš novo, oni ti pa morajo to uredit, da dobiš novo.
Te plate so malo čudne, moj brat jo ima, pa se tut neki sesuva kao PREGREVA procesor.
Če bo crknla jo nesem nazaj, pa se bom zmenu, da bom doplaču za NOVO ampak eno drugo, nečem še 1x isto robo pa tut če bo nova. VSE se da zmenit.
Reci jim, da ti naj dokažejo, da si jo skuril, KER pač nisi pravilno priklopil.
Oni nemorejo kr rečt, zaradi tega se je pokvarla, naj te NE imajo za bedaka..
Ti bi reku, da pač ne dela, crknlo je, uveljavlaš garancijo, in se kr naj praskajo po riti, tebi naj dajo pa novo..
pokliči inšpekcijo, ker te zajebavajo.
to delo, test, je v domeni proizvajalca, oni nimajo kaj šarit po tej plati, če je v garanciji!!! dokler je roba v garanciji, in ne dela!????, kaj boš naredu, zamenjal za novo-logično, ne pa neki popravlu....
razumeš, kaj je tvoja stvar kaj pa njihova?
Ti zahtevaš novo, oni ti pa morajo to uredit, da dobiš novo.
Te plate so malo čudne, moj brat jo ima, pa se tut neki sesuva kao PREGREVA procesor.
Če bo crknla jo nesem nazaj, pa se bom zmenu, da bom doplaču za NOVO ampak eno drugo, nečem še 1x isto robo pa tut če bo nova. VSE se da zmenit.
TribesMan ::
Podobno se je meni zgodilo 3 tedne nazaj. Prav tako v JAEu, vendar je bila situacija malo drugačna. In šlo je za NF7-S... Pač moja stara nf7 je umrla kar na lepem med gledanjem filma... sem nesel v garancijo in so mi jo zamenjali v dveh dneh. Pridem s plato domov sestavim mašino vse priklopim in zalaufam mašino. Najprej seveda na deafult nastavitvah... Zadeva je šla. No pol se pa spravim navijat. Totalen obup. Tudi do 200MHz FSB nisem prišel. No sam to še ne bi blo tako hudo. Potem ko sem obupal nad navijanjem, ker se je mašina že pri 5% overclocku skoz sesuvala. Sem dal vse na deafult in sem šel v winse da opravim nekaj "sprotnega" dela ki me je čakalo... No ni se sešlo. Saj se je po dobrih 20minutah uporabe mašina samo obesila, potem pa se je po sobi razširil vonj po zažgani elektroniki. In zadevo sem potem jadrno ugasnil. Zgorel je en čip za kontrolo napetosti RAMa... No pol sem nesel plato nazaj. Sem jim povedal kakšna je situacija. Sicer so me jako čudno gledali ker je blo malo sumljivo da skuriš 2 plate v manj kot tednu... no plato so sprejeli in jo potem poslali k uvozniku na neki jaki test (mi ni jasno kaj so lahko delal s plato ki je bla totalno fuč) in to je trajalo 3 tedne... No in zdej sem dobil novo platko. Ki dela OK!
V JAEu ponavadi ne delajo problemov z garancijami (vsaj jest mam tak občutek). Tako da mislim da ne bi smel biti problem. Če pa kej komplicirajo jim pa malo zateži. Ker nimam pojma kako bi lahko oni ugotovili da se je plata pregrela pa nevem kaj še...
Sicer pa sam najbolje veš kaj si delal s plato... in če je blo kej "nedovoljenega" potem ne moreš zahtevat garancije... ča pa je vse po pravilih igre pa nimajo kej komplicirat.
LP
TribesMan
V JAEu ponavadi ne delajo problemov z garancijami (vsaj jest mam tak občutek). Tako da mislim da ne bi smel biti problem. Če pa kej komplicirajo jim pa malo zateži. Ker nimam pojma kako bi lahko oni ugotovili da se je plata pregrela pa nevem kaj še...
Sicer pa sam najbolje veš kaj si delal s plato... in če je blo kej "nedovoljenega" potem ne moreš zahtevat garancije... ča pa je vse po pravilih igre pa nimajo kej komplicirat.
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Caligula ::
Sicer pa bo v EU se malo lepse s tem. Sploh, ko se zacnejo vecji trgovci s takimi izdelki zalagat pa se kak h nam pride.
Njih briga. Stranka ma prav. Prneses, vzamejo, dajo drug izdelek.
Ze oni pol premlatjo izdelovalca
Velki trgovki verigi proizvajalc ne rece mi nebi menjal. Sam lepo rep med noge pa hitr menjajo
Njih briga. Stranka ma prav. Prneses, vzamejo, dajo drug izdelek.
Ze oni pol premlatjo izdelovalca
Velki trgovki verigi proizvajalc ne rece mi nebi menjal. Sam lepo rep med noge pa hitr menjajo
GUFY ::
Ja v JAE so začeli neki težit s to garancijo. Meni je tudi odpovedala poslušnost moja "stara" ABITKA NF7-S pa sem jo prnesu na servis in so rekli, da jo bodo dali na test in sem se takoj pobunil, saj takrat nisem imel doma druge plate in je mašina od moje žene čakala na popravilo (zamnejavo matične). Serviser mi je rekel, da oni lahko po zakonu 45 dni testirajo plato in če je do takrat ne popravijo so jo dolžni zamenjati z novo. Baje so imeli veliko uveljevljanja garancij zaradi narobe fleshanih BIOS-ov. Malo sem se prepiral z serviserjem, potem pa sem plato pustil na servisu. Že po DVEH dneh so me prijazno poklicali s servisa in mi priznali garancijo za matično in problem je bil rešen.
OmegaM ::
Ce hoces poklici Agencijo za varstvo potrosnikov - meni so ze pomagali, so mi takoj zamenjali plato
St. 01/43 - 20 - 089
LP
St. 01/43 - 20 - 089
LP
no dovra novica:sem se tam malo kregal, pa mi jo bodo jutri poslali iz lj direktno na dom . Hvala za replyje!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se noče prižgati. Kaj narediti???Oddelek: Navijanje | 1345 (1045) | Caligula |
» | AGT Mnenje; Kdo koga? ; zahvalaOddelek: Kaj kupiti | 3584 (2727) | kuglvinkl |
» | kaj sledi po 45 dneh od uveljavitve garancije? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4908 (3684) | cpu |
⊘ | JAE servis RULS !!!Oddelek: Loža | 2315 (1670) | morphling1 |
» | Kriminalne zahteve serviserjem (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5506 (3880) | flipflop |