»

Nova anketa: Koliko ste odšteli za tipkovnico in miško s podlogo?

Slo-Tech - V prejšnji anketi smo vas spraševali, ali ste na spletnih servisih že kupili posamezno skladbo. Razloga, zakaj je rezultat za ponudnike tako porazen sicer ne poznamo, vendar glede na to, da se pri nas zbira tehnološko izredno podkovana skupnost, lahko iščemo razloge tudi v tej smeri.

Ste na spletnih servisih (zabavaj.se, iTMS,) že kupili posamezno skladbo?
Ne.97%
(1100)
Da.3%
(31)
Skupaj glasov: 1131


Tokrat vas sprašujemo, koliko ste odšteli za tipkovnico in miško ter podlogo zanjo.

87 komentarjev

Aktivirajte Visto pri svojem lokalnem piratu

Slashdot - Slashdot poroča, da so računalniški pirati že ugnali Microsoftov sistem za obvezno aktivacijo nove Viste. Vista je namreč za razliko od XP ukinila zloglasne corporate različice, ki ne potrebujejo aktivacije in so namenjene večjim uporabnikom. Ti imajo na voljo dve možnosti aktivacije. Multiple Activation Key (MAK) je enkratna aktivacija na Microsoftovih strežnikih, medtem ko je novost Key Management Server (KMS), ki omogoča aktivacijo kopij na lokalnih strežnikih v podjetju, tako da klienti ne komunicirajo z Microsoftom. Slednji način zahteva ponovitev aktivacije vsakih 180 dni. Slednja je nadomestek dosedanjih corporate inačic in podpira le Enterprise različice Viste.

Na spletu pa se je sedaj pojavil programček, ki pretenta to zaščito. Popravek vzpostavi lokalni strežnik za KMS-aktivacijo v okolju VMware in tako omogoči aktivacijo neavtentičnih kopij Viste. Še več, tako aktivirane kopije je zlahka mogoče ponovno usposobiti vsakih 180 dni tudi s pobeglimi ključi.

56 komentarjev

Ecma potrdila Microsoftov Open XML kot standard

Slo-Tech - Organizacija Ecma International je v četrtek potrdila Microsoftov novi odprti pisarniški format Office Open XML, ki je privzeti format v novem Office 2007, kot Ecma Standard 376.

Več kot 6000 strani dokumentacije, ki bo razvijalcem zagotovila lažje in učinkovitejše delo z Open XML pisarniškimi formati, je rezultat več kot leta razvoja in sodelovanja večjih podjetij, med katerimi so poleg Microsofta še Apple, Toshiba, Corel, Novell, Intel, ...

Kmalu bo najverjetneje sledila še ISO certifikacija.

Več informacij

49 komentarjev