»

AMD novičke

več strani - Če gre verjeti poročanju DigiTimes-a, se bodo uresničile črnoglede napovedi glede frekvenc AMD-jevih prihajajočih štirijedrnikov Phenom. Tako naj bi ob uradni predstavitvi luč sveta zagledali le različici Phenom X4 9500 in 9600 s frekvenco 2,2, oziroma 2,3 GHz, tretja napovedana različica, z oznako 9700 in frekvenco 2,4 GHz, naj bi bila uradno predstavljena decembra, medtem ko bo na različico s frekvenco 2,6 GHz potrebno počakati do začetka prihodnjega leta. Več o tem si preberite v izvorni novici na DigiTimesu.

V nasprotju z velikim pompom ob predstavitvi GeForca 8800 GT, je AMD-jev radeon HD 2900 GT, o katerem smo vam pred kratkim že poročali, doživel skorajda skrivno predstavitev, o kateri si lahko več preberete na Daily Tech-u. O zmogljivostih nove AMD-jeve grafične kartice v CrossFire načinu se lahko prepričate na forumu Extreme Systems, oziroma na FiringSquad.com, kjer so v test GeForce 8800 GT vključili tudi AMD-jev GT.

Nordic Hardware poroča, da naj bi grafična...

11 komentarjev

Nič vatov za stand-by

Slashdot - Stanje pripravljenosti (stand-by) nas pri potrošni elektroniki razvaja, saj nam omogoča vklapljanje naprav na daljavo (bodisi iz Amerika prek interneta ali s kavča z daljincem), avtomatski vklop ob določeni uri (pralnega stroja ponoči) ali dogodku (monitorja ob nadaljevanju dela). Udobno, a ne brezplačno, ker naprave ob čakanju še vedno porabljajo kakšen vat ali dva. Britanska vlada je ocenila, da so seštevkih teh vatov znatni, saj znašajo v gospodinjstvih kar osem odstotkov vse porabljene energije.

Napredek so dosegli pri Fujitsu Siemens z novimi monitorji, ki v stand-byju ne porabljajo energije. Zasnova je relativno enostavna - kondenzatorji pri izklopu shranijo dovolj energije, da lahko spet premaknejo jeziček v releju, sončne celice pa zberejo dovolj energije, da vas zaslon počaka pet dni. Po daljšem času energije zmanjka in morate za vklop pritisniti običajni mehanski gumb. Tehnologija je primerna tudi za televizijske sprejemnike, še poročajo.

63 komentarjev