»

Windows 7 v izvedbi fantovske skupine

Wired Blog - Dobra dva tedna nas loči od Microsoftove letne razvijalske konference - PDC 2008. Letošnji paradni konj bo sedma različica oken - Windows 7, ki jo bodo obiskovalci dobili na 160 GB trdem disku, skupaj s kopico ostale razvijalcem prijazne programske opreme. Po poročanju Wired Gadgets Bloga pa so se odločili tudi za zanimivo reklamno kampanijo.

V svet so tako spustili video spot, kjer fantovska skupina 4 Softies and a Pizza Guy prepeva o njihovih fantazijah okoli razvijalske konference in kaj bi počeli z Windows 7. Pesem se začne pri 45-ti sekundi.Vse redne komentatorje novic bi opozorili, da je današnja tema Windows 7 in ne ali je Vista boljša od OS X.

34 komentarjev

Intel nezadovoljen z deljenjem AMDja

bit-tech.net - Dva dni nazaj smo pisali o razpadu podjetja AMD na dva dela, razvojnega in proizvodnega. Le-to pa gre očitno zelo v nos AMDjevemu največjemu konkurentu, Intelu. Problem so našli v licenci X86, saj le-ta ni prenosljiva (če bi AMD kupilo drugo podjetje, le-to nima pravice izdelovati x86 procesorjev), licenca pa vsebuje tudi določbe glede proizvodnih zmogljivosti.

Vsaj 80 odstotkov proizvodnje naj bi se dogajalo v samem podjetju oz. lahko le manj kot 20% vseh procesorjev izdelajo zunanji partnerji. Razpad podjetja na snovalski (AMD) in proizvodni (The Foundry Company, Livarna) del to očitno krši, saj bo licenco obdržala snovalska veja, vsa proizvodnja pa bo izvedena s pomočjo partnerjev. Intel pa je odločen, da bo branil svojo inelektualno lastnino, ki bi bila z prenosom licence kršena (razen 20 prej omenjenih odstotkov se je AMD namreč zavezal, da ne bo prenašal Intelovih podatkov zunanjim partnerjem).

Po drugi strani pa bi Intel ob propadu AMDja padel v roke protimonopolnih...

30 komentarjev