»

IE7 končno v naše mlinčke

Washingtonpost - Microsoft namerava jutri izdati Internet Explorer 7 kot popravek z visoko prioriteto. To pomeni, da bo vse, ki imajo nastavljeno avtomatsko nameščanje popravkov jutri po restartu pričakal svež IE7™.

Ob tem velja omeniti da se je od julija malce povečal odstotek uporabnikov Internet Explorerja kljub veliko na novo odkritih ranljivosti v njem.

Le kako je Microsoftu uspelo v petih letih narediti tako malo.

121 komentarjev

Namesto prevzema partnerstvo

DigiTimes - Iz Intelovega prevzema nVidie, o katerem smo poročali ne bo nič, bosta pa zato podjetji sklenili strateško partnerstvo. Intel, ki si lasti osem do deset odstotkov nVidiinih delnic želi s tem okrepiti svoj položaj na trgu grafičnih kartic, nVidia pa naj bi po sklenitvi partnerstva znižala delež izdelanih veznih naborov za AMD-jeve procesorje. Kot je znano je AMD nedavno prevzel proizvajalca grafičnih kartic ATI, kar je eden izmed vzrokov za zbliževanje Intela in nVidie.

Več na DigiTimes-u.

13 komentarjev

Test Radeona X1950 Pro

Radeon X1950 Pro

Slo-Tech - Na Daily Tech-u so objavili test prihajajoče grafične kartice Radeon X1950 Pro, ki temelji na grafičnem čipu RV570, uradno bo pa predstavljena v zadnjem tednu oktobra. Jedru s frekvenco 575 MHz in dvanajstimi Pixel cevovodi ter 36 Pixel Shaderji dela družbo 256 MB pomnilnika s frekvenco 686 MHz. Kartica ima poleg tega notranji <i>CrossFire</i> priključek, podoben SLI priključku nVidiinih grafičnih kartic.

Po testu sodeč Radeon X1950 Pro zaostaja le malo za Radeonom X1900 XT, v nekaterih igrah (Serious Sam) jo celo prehiti. Poleg tega pa ima tudi manjšo porabo od modela X1900XT, s ceno med 229 in 245 dolarji pa je tudi cenejša.

Za več informacij si oglejte sam test.

16 komentarjev