»

Severna Koreja napada južnokorejske igralne strani

The New York Times - Severna Koreja je našla nov način, kako v državo prinesti nekaj konvertibilne valute, ki jo obubožana država nujno potrebuje za uvoz najnujnejših potrebščin, poroča The New York Times. Po poročanju južnokorejskih medijev je severna stran izurila enoto mladih hekerjev, ki napadajo na jugu zelo popularne strani za internetno igranje.

Enota je nastanjena v severnem delu Kitajske, od koder napadajo strežnike za igre, kot so Lineage, Dungeon and Fighter ipd. Z napadi odstranijo zaščito pred zlorabami, tako da lahko na omrežje priključijo računalniške bote, ki neumorno nabirajo diamante, denar, zlato in druge virtualne dobrine. Te nato prodajo na organiziranih borzah, kjer jih za resnične valute kupujejo igralci iger, ki želijo napredovati s tujim delom (temu se reče gold farming in ga lahko opravljajo ljudje ali računalniki). V večini držav je tako...

15 komentarjev

Indija še vedno zahteva prestrezanje telekomunikacij

BlackBerry v trgovini v Kalkuti

Slashdot - Indija je že lani od vseh ponudnikov telekomunikacij v državi zahtevala, da ji omogočijo prisluškovanje oziroma prestrezanje vseh telekomunikacij na indijskih tleh. Največ težav pri tem je imela z RIM-om, ki ji tega na blackberryjih ne more omogočiti, ker je komunikacija šifrirana. Vmes so jim rok, do katerega morajo izpolniti zahteve, večkrat podaljšali, a pričakovati drugačen izid je bilo iluzorno.

Ta teden je indijsko notranje ministrstvo ponovno opomnilo ministrstvo za telekomunikacije, da želijo dostop. Videti je, da želi Indija razširiti nadzor, saj so po novem prestrezanje zahtevali tudi od Facebooka in Twitterja, ki tehnično gledano nista telekomunikacijska operaterja. Podjetji se na zahtevi še nista odzvali.

...

7 komentarjev

Protestniki v Londonu za komunikacijo uporabljajo blackberryje

Guardian - V Londonu že od sobote divjajo nemiri, v katere so se sprevrgle demonstracije zaradi policijskega uboja Marka Duggana. Zadnjo noč se je nasilje razširilo tudi v druga britanska mesta, med drugim Birmingham, Liverpool in Manchester. Kot vedno je zanimivo pogledati, kako se protestniki koordinirajo. Za razliko od arabske pomladi ne uporabljajo Facebooka, ampak BBM (BlackBerry Messenger), ki je aplikacija za hipna sporočila na blackberryjih.

Začelo se sicer je na Facebooku, kjer je bila kmalu po sobotnem streljanju postavljena spominska stran za Duggana. Nemire naj bi podžgal komentar za posnetke protestov v Tottenhamu in od takrat je na britanskih ulicah prava mala vojna.

Protestniki se sporazumevajo...

58 komentarjev