»

Intel in Microsoft bosta predstavila naprave z XP Media Center Edition

PC World - Omenjeni podjetji sta se združili s skupnim namenom: pripeljati XP Media Center 2005 na namenskem računalniku v vsak (ameriški) dom. Tako se danes, 8. novembra, začne obsežna reklamna kampanja za promocijo multimedijskih kompletov za v dnevno sobo.

Windows XP Media Center 2005 bo vseboval kar nekaj novosti, med drugim tudi drugi servisni paket in pa zmožnost snemanja oddaj tudi na DVD ploščke, česar prejšnja različica ni podpirala.

Cena se giblje od 1200 do 1700 dolarjev, kar "prevedeno" znaša od 220 do 320 tisočakov in glede na opisane zmožnosti niti ni tako velika vsota.

Drž'mo pesti, da virusi na XP Media Edition ne bi delovali.

8 komentarjev

Nova ATi Radeon Xpress nabora

The Register - Že nekaj časa je znano, da pri ATi delajo na svojem veznem čipovju. Pravzaprav gre za dve različni čipovji s kodnima oznakama RS480 in RX480.
Sedaj se je razvoj končal in pri ATiju že razpošiljajo prve primerke za proizvodnjo. V duhu marketinške terminologije so jih preimenovali v Radeon Xpress 200 in 200P. Skupno jima je to, da sta v prvi vrsti namenjena Athlonom 64 ter močnejšim Sempronom, vsebujeta PCI Express podporo ter vgrajen grafični čip, ki nudi popolno podporo DirectX 9.0 in Vertex ter Pixel shaderem 2.0.

Med opremo spada pri vsakem ena PCI-E 16x reža, ki bi naj po novem nadomestila AGP vodlo, štiri PCI-E 1x za dodatne kartice, še vedno pa podpirata tudi PCI standard. Med izhode lahko prištejemo VGA in DVI, AC 97 osemkanalni zvok, do osem USB 2.0...

17 komentarjev

Fedora Core 3

Lugos - Končno smo spet dočakali novo posodobitev ene izmed uporabniku najbolj prijaznih in prav tako najbolj popularnih distribucij operacijskega sistema Linux, Fedore Core 3.

In kaj je novega? Večinoma so samo posodobljene različice glavnega programja. Tako da sedaj v srcu teče jedro 2.6.9, poleg pa dobite na izbiro namizje Gnome 2.8 ali pa KDE 3.3. Med ostalim programjem, najdete tudi na nabasanih štirih ploščkih zdaj končno tudi Mozillo Firefox 1.0PR ter Mozillo Thunderbird 0.8, ni pa jim ušel niti Ximian Evolution 2.0.

Če želite preizkusiti to novo izdajo, imate uraden seznam zrcalnih strežnikov, slovenski zrcalni strežnik ter tudi Torrent datoteko.

Na novico nas je opozoril moj_nick.

Pripravite flejmthrowerje™.

9 komentarjev

Intervju s Slončkom

Slyck News - Na spletni strani Slyck so objavili zanimiv intervju s s skrbnikom razvpite strani, s katere si lahko uporabniki prenesejo torrente, ki jih potrebujejo, da začnejo prenos različnih vsebin s spleta po omrežju Bit Torrent. S Slončkom, ki je naše gore list, so se pogovarjali o začetkih delovanja njegove strani, o vizijah in tudi o legalnih problemih. Klik!

35 komentarjev