»

Predavanje: Prišli, videli, zmagali - DoubleRecall v Silicijevi dolini

Slo-Tech - Nedavno smo poročali o velikem uspehu slovenske ekipe DoubleRecall v Silicijevi dolini. Zdaj napovedujemo predavanje, kjer bodo razgrnili svojo zgodbo preden odidejo v ZDA:

Kakšni so Slovenci 2.0? Morda takšni, ki napadajo Pakistanski mobilni trg in hkrati z drugo storitvijo prepričajo investitorje v Silicijevi dolini?

Kaj pravzaprav počnejo? Kje so dobili idejo? Kako zbrati tehnično in poslovno ekipo? Iščejo še več sodelavcev? Se v Sloveniji lahko kaj proda? Kje prijeti tujino za roge? Koliko koz so dali na žrtvenik za globalni uspeh? Kako naprej? Lahko to ponovi še kdo v Sloveniji?

Predava Robert Farazin z ekipo. Fante se res splača poslušati, saj je njihova energija kužna. Vabljeni ste v sredo 11. maja ob 18.00 v Predavalnici P1 na Fakulteti za računalništvo in informatiko. Predavanje organizirajo FRI, Hekovnik, Kibepripa in Ljubljanski univerzitetni inkubator....

22 komentarjev

Mobilne aplikacije za iskanje prostih parkirnih mest

The New York Times - Iskanje prostega parkirnega prostora v mestu predstavlja precejšen problem, ki ga poizkušajo rešiti tudi z uporabo mobilne tehnologije. Prometni strokovnjaki namreč ocenjujejo, da kar 30 odstotkov zgoščenosti prometa odpade na voznike, ki iščoč prazno parkirno mesto krožijo po cestah. Pristopi k rešitvi problema pa so različni. Lani smo poročali o aplikaciji za Android, na kateri lahko uporabniki sami označijo prosto...

21 komentarjev

Mesec varne rabe interneta v Sloveniji

Arnes - Ker je Generalna skupščina Združenih narodov leta 2005 17. maj razglasila za svetovni dan informacijske družbe, bo tudi v Sloveniji mesec maj posvečen varni rabi interneta. ARNES-ov SI-CERT, Urad informacijskega pooblaščenca, Zveza potrošnikov Slovenije in Center za varnejši internet SAFE-SI so tako pripravili tudi potujočo informacijsko točko Varni na internetu, ki bo gostovala v nakupovalnih središčih po Sloveniji.

Včeraj je bila postavljena v Citycentru v Celju, 14. maja bo v Cityparku v Ljubljani, 21. maja v Supernovi v Ljubljani in 28. maja v Europarku v Mariboru. Na njej bodo mimoidoče informirali o spletnih prevarah, varnem nakupovanju, varovanju osebne identitete in zaščiti pred njeno krajo.

12 komentarjev