»

Microsoft tožijo, Sony BMG uvaja nove "DRM luknje"

BBC - Kot smo navajeni v sodobnem civliziranem svetu: kjer so težave, je tudi tožba.

Microsoft namreč že toži domačin iz Chicaga, ker je postal lastnik konzole Xbox 360 iz nesrečne serije z napako. Kupec seveda zahteva zamenjavo konzole in odškodnino, kot divjemu zahodu pritiče.

Kot posledica tožbe na osnovi patenta družbe Eolas je moral Microsoft tudi spremeniti Internet Explorer. Tožba je bila sicer vložena že leta 2003.
Veliko težji udarec je Microsoft doživel v Južni Koreji, kjer so koncernu dosodili kazen $33 MIO. Poleg tega mora programski gigant v 180 dneh na tržišče poslati dve različici operacijskega sistema: enega z Media Playerjem in Instant Messengerjem, drugega brez. Podobno kazen je koncernu lani dosodila že naša širša domovina: EU. Pri tem je EU spoznala, da so tovrstne tožbe tujih koncernov "koristne" in namerava to početi tudi v bodoče ...

Sony BMG po drugi strani krepko po grbi tepe njihova DRM zaščita z rootkitom, o kateri smo večkrat poročali. Koncern v tem...

18 komentarjev

Vodafonov mobilni TV-kanal

Google News - Vodafone bo še pred koncem leta začel oddajati vsebino na mobilnem TV-kanalu, ki bo gledljiv na mobilnikih s podporo 3G. Britansko telekomunikacijsko podjetje je napovedalo, da bo na globalnem kanalu predvajalo športne prireditve, dokumentarce in zabavni program. Med Vodafonovo ponudbo bodo npr. Sex and the City, Six Feet Under, Eurosport, MTV, Liga prvakov, Discovery in Fashion TV. Vodafonov globalni Mobile TV bo deloval na vseh mobilnih telefonih Vodafone live.

13 komentarjev

iTunes z novimi videoposnetki

Monitor - Apple je brez zanj značilnega pompa v svojo medijsko (zdaj ji ne moremo več reči glasbena) trgovino iTunes dodal 11 novih in klasičnih nadaljevank ter oddaj. Med njimi so Alfred Hitchcock, Battlestar Galactica, Monk, Surface, Conan O'Brien, Jay Leno, Dragnet, Law & Order, The Office in, pozor, Knight Rider.

Od začetka ponudbe videoposnetkov je bilo po zagotovilih Steva Jobsa prodanih že več kot 3 milijone posameznih nadaljevanj. iTunes zdaj ponuja že okoli 300 epizod različnih nadaljevank, serij in oddaj, kmalu pa utegne številka še precej narasti, saj naj bi bili na voljo tudi posnetki televizijskih mrež FOX in CBS.

5 komentarjev

Robotska minibusa sta se zaletela

TweakNews.net - Kot poroča NOS.nl sta se zaletela dva avtonomna mini avtobusa, ki so jih spravili v obtok prejšnji teden. Ponesrečenih ni, ker v času nesreče ni bilo nikogar v obeh vozilih, a sta povzročila kar nekaj škode drug drugemu. Razlog za samo nesrečo še ni znan in vozila do razkritja ne bodo v uporabi.
Omenjena avtobuska sta vozila med parkirno nišo in postajo podzemne železnice, ter sta, do usodnega trenutka, celih 4 dni uspešno premagovala razdaljo brez kakšrnihkoli nezgod.

Avtonomna vozila pridejo skozi puščavo. A bo očitno veliko težji zalogaj civilna uporaba. Več o avtonomnih vozilih tukaj.

Bo v prihodnosti za prvi april, kdo lansiral virus, ki bo naša avtonomna prevozna sredstva preobrazil v zaletavčke?

132 komentarjev