»

Acer začel pošiljati 10,1-palčne netbooke

Acer Aspire One 10,1''

vir: DigiTimes
DigiTimes - Če gre verjeti DigiTimes, je Acer v trgovine začel pošiljati svoje 10,1-palčne netbooke družine Aspire One, ki bodo dopolnili 8,9-palčne kolege v tej seriji. Prve primerke so poslali na Tajvan in v Hong Kong, na razvitih trgih drugod po svetu pa jih pričakujemo sredi tega meseca. Acer je bojda najavil, da bo kupil do devet milijonov 10,1-palčnih LCD-panelov in da namerava skupaj v tem letu prodati 12 do 15 milijonov netbookov, kar je dvakrat toliko, kot so jih uspeli lani. Prehod na desetpalčne zaslone je torej ta trenutek najbolj vroči trend, medtem ko proizvajalci poskušajo z vedno novimi izboljšavami, da bi kupce zvabili na svojo stran. Asus in HP se tako spogledujeta z netbooki z zasloni na dotik, poroča TG Daily.

...

28 komentarjev

Seznam najradodarnejših registrarjev spamerskih domen

Slashdot - Organizacija KnujOn (preberite še nazaj), ki se ukvarja z analizo in bojem proti nezaželeni elektronski pošti oz. spamu, je objavila nov seznam registrarjev, ki so se v drugem polletju preteklega leta izkazali kot najbolj ustrežljivi do spamerjev. Zanimivo je, da kar 83 odstotkov vsega spama izvira z domen, registriranih pri prvih desetih registrarjih na seznamu. Na prvem mestu je kitajski Xin Net, ki je naslov prvaka osvojil že drugič, sledijo pa mu ameriški eNom, Network Solutions, Register.com, PlanetOnline, ruski RegTime, ameriški OnlineNIC, SpotDomains, Wild West in kitajski HICHINA Web Solutions.

Da imajo taki seznami smisel, kaže primerjava s preteklim, na katerem najdemo veliko imen, ki se sedaj ne ponavljajo. Nekateri, denimo Beijing Innovative Networks in Joker, so bili dovolj predrzni, da jim je ICANN poslal uradno opozorilo in kmalu so se poboljšali. Drugi so bili na sodelovanje pripravljeni sami od sebe in so resno počistili svoje arhive. Od starih znancev sta...

4 komentarji

Intel zapira tovarne, razvija nove procesorje

Intel - Intel je napovedal, da bo zaradi vsesplošnega varčevanja zaprl tovarno v Šanghaju, kjer dela 2000 zaposlenih. Tovarno naj bi spet odprli čez poldrugo leto, do takrat pa bodo zaposleni lahko delali v Čengduju, kjer trenutno dela 600 ljudi, ali v Dalianu, kjer nova tovarna še ni povsem dokončana, a že zaposluje nekaj ljudi. Spomnimo, da je Intel že v začetku leta napovedal, da bo prisilno ustavil pet tovarn: dve v Maleziji, eno na Filipinih in dve v ZDA. Kasneje je še napovedal prestrukturiranje evropskega dela podjetja, saj se bodo vsi delavci v razvoju in raziskavah v Evropi združili v Intel Labs Europe.

Te novice seveda ne pomenijo, da se pri Intelu nič ne dogaja. Prav zdaj obljubljajo nove procesorje na arhitekturi Nehalem, ki bodo lahko porabili tudi manj kot 10 W energije vsled svoje modularne zgradbe. Več o njih bomo izvedeli na prihajajoči konferenci ISSCC, ki bo prihodnji teden v San Franciscu, ko jih bodo uradno predstavili. Trenutno najbolj varčen je napovedani Intel Xeon...

14 komentarjev