»

Fitbitova pametna ura odpoklicana zaradi več primerov opeklin

Slo-Tech - Znamenita Fitbitova pametna ura Ionic Smartwatch, ki je bila na prodaj med leti 2017 in 2020 ter velja za pomembno prelomnico v odnosu javnosti do pametnih ur, lahko povzroči opekline, zato so jo odpoklicali. Prodanih je bilo približno 1,7 milijona primerkov, sedaj pa Fitbit (oziroma Google, ki je podjetje kupil) vrača kupnino 300 dolarjev in nudi popust pri nakupu novejšega modela. Težava tiči v litij-ionskih baterijah, ki se lahko pregrejejo in povzročijo telesne poškodbe.

Ameriška Komisija za varstvo potrošnikov poroča o več kot 160 prijavah prijav pregrevanj baterij, kar je povzročilo več kot 100 primerov opeklin. V dveh primerih je šlo za opekline tretje stopnje, kar predstavlja težjo poškodbo, ki lahko terja tudi presaditev kože. Napravo, ki so jo prenehali prodajati leta 2020, zato odpoklicujejo.

V Fitbitu poudarjajo, da je varnost potrošnikov na prvem mestu, zato so se odločili za odpoklic vseh naprav, čeprav je problematičnih manj kot 0,01 odstotka. Ionic Smartwatch je...

0 komentarjev

Tesla dobila uporabno dovoljenje za tovarno v Nemčiji

Reuters - Nemške oblasti so v petek Tesli po več mesecih zamud in odlaganj vendarle izdale dovoljenje za proizvodnjo električnih avtomobilov in baterij v novi tovarni v zvezni državi Brandenburg. Tesla je pet milijard evrov težko investicijo začela, ko še ni bilo jasno, ali bo naposled dobila vsa dovoljenja. Proizvodnja se bi lahko začela že čez dva tedna, če Tesla v tem času izvedla še zadnje potrebne korake.

Premier zvezne države Dietmar Woidke je ob tem dejal, da gre za velik korak v prihodnost, saj da bo Teslina nova tovarna pomemben tehnološki in industrijski dejavnik v Nemčiji in regiji. Na koncu naj bi tovarna nudila 12.000 delovnih mest, doslej pa so zaposlili že 2600 ljudi. To bo tretja velika Teslina tovarna - prvi stojita v Kaliforniji in v Šanghaju, kmalu pa bodo v Austinu postavili še četrto. V nemški tovarni načrtujejo proizvodnjo 500.000 vozil letno.

Približno sto petdeset kilometrov zahodno od tovarne leži Wolsfburg, utrdba Volkswagna, ki je na nemškem trgu največji...

40 komentarjev