»

AMD načrtuje nove dvojedrne procesorje

Ars Technica - AMD je naznanil, da bo prekinil proizvodnjo obstoječih dvojedrnih procesorjev. Najprej je konec prejšnjega leta prekinil proizvodnjo serije X2 4x00+, v prvi četrtini tega leta pa se bodo poslovili tudi modeli X2 6400+ black edition, X2 6000+ 89W, X2 6000+ 125W ter X2 5600+.

Obstoječe procesorje bodo nadomestili s procesorji na novi arhitekturi, prva dva bosta AMD 6250 in 6050, frekvence pa še niso znane. Zaenkrat vemo le, da bosta procesorja imela 1 MB drugonivojskega (na jedro) in 2 MB tretjenivojskega (deljeno) predpomnilnika ter bosta predvidoma izdana v drugi četrtini leta.

Izvorna novica

50 komentarjev

Bill Gates se poslavlja od vodenja Microsofta

National Post - Kot je že pred časom bilo obljubljeno, se bo Bill Gates danes poslovil od Microsofta in njegovih vsakodnevnih obveznosti. Na dogodku CES, na katerem je že več let bil govorec in otvoritelj, bo tako tudi danes zvečer v Las Vegasu. V prihodnje bo tako več časa posvetil svoji organizaciji Bill and Melinda Gates Foundation, Microsoft pa zapustil v ne najbolj ugodnem položaju, saj se Microsoft bojuje z mnogimi tekmovalci, kot so Apple, Google, Mozilla, Oracle in ostali.

Izvorna novica na nationalpost.com.

If there was ever a year that passed when people didn't say we would go out of business I'd be worried. (Citat Billa Gatesa v izvorni novici)

45 komentarjev