»

Opravičilo

Slo-Tech - Opravičujemo se za današnji dveinpolurni štiriurni izpad. Hvala za razumevanje.

Zaradi prenizke vlage v zraku so se v prostoru, kjer se nahajajo strežniki, izklopile klime. Pri 60 °C so Slo-Techovi hrčki razglasili splošno stavko (skladno z nastavitvami).

Zaradi moje napake na rezervni lokaciji nismo imeli sinhronizirane zadnje verzije kode, ki poganja to spletno stran (podatki so sicer bili), zato sistem ni uspel preklopiti. Se ne bo ponovilo (upam).

92 komentarjev

Coreboot prihaja na prenosnike

Coreboot konfiguracija

Slo-Tech - Coreboot je projekt katerega cilj je napisati odprtokodno alternativo za BIOS (včasih se je projekt imenoval LinxuBIOS), torej razviti odprtokodno strojno programsko opremo (ang. firmware), ki bo nadomestila (in izboljšala) obstoječi BIOS.

Projekt traja že kar nekaj časa, a kot kaže, lahko v prihodnosti pričakujemo še konkretnejši napredek na področju prenosnikov.

Na letošnjem srečanju članov odprtokodne skupnosti FOSDEM 2012 v Bruslju, je namreč eden glavnih razvijalcev projekta, Carl-Daniel Hailfinger, predstavil prihodnost projekta, ki se bo v tem letu usmeril na prenosnike.


Coreboot trenutno podpira preko 230 matičnih plošč za strežnike in namizne računalnike, žal pa je na prenosnikih slabo zastopan.

V intervjuju za FOSDEM 2012 je Carl-Daniel...

41 komentarjev