»

Ministrstvo za domovinsko varnost vlaga v varnost odprtokodnih projektov

Schneier.com - Kot poroča Schneier ameriško Ministrstvo za domovinsko varnost ameriški državni denar vlaga tudi v splošno koristne stvari.

V okviru projekta Open Source Hardening Project so namreč marca 2006 vložili 300.000 USD v plačujejo za varnostna testiranja odprtokodne programske opreme in odpravo najdenih napak. Pregled in odpravo izvajata podjetje Coverity ter Stanfordska univerza.

Od leta 2006 so pomagali odpraviti že 7826 varnostnih ranljivosti v 250 odprtokodnih projektih, preiskane pa je bilo okrog 50 milijonov vrstic kode.

Podjetje Coverity se poleg odprtokodnih projektov ukvarja tudi z iskanjem in odpravo napak v zaprtokodnih projektih.

9 komentarjev

GT200 s porabo 250 W

več strani - Fudzilla poroča, da naj bi poraba nVidiinega grafičnega jedra z oznako GT200, na katerem naj bi temeljila grafična kartica GeForce 9800 GTX, znašala kar 250 W. Do tega zaključka so na omenjeni strani prišli zaradi dejstva, da bo omenjeno jedro izdelano v 65-nanometerski tehnologiji, vsebovalo pa bo preko milijardo tranzistorjev. Hkrati z veliko porabo po tako jedro potrebovalo tudi zmogljiv hladilnik za odvajanje toplote.

Pri tem se poraja vprašanje, zakaj nVidia ne preide na 55-nanometersko tehnologijo, kot je to storil njen konkurent AMD. Odgovor se skriva v zapletenosti prehoda, tako naj bi nVidia ostala na 65-nanometrih in s tem preprečila morebitne težave z novim jedrom ter s tem povezane zamude predstavitev nove grafične kartice. Le ta naj bi luč sveta zagledala v drugi polovici letošnjega leta, takrat pa naj bi tudi AMD predstavil svoj R700. Več o tem si preberite na Hartware.net.

46 komentarjev

Kupec Ageie nVidia

Nvidia - Pred dnevi so se na spletu pojavile informacije o prevzemu Ageie, proizvajalca prvega strojnega pospeševalnika fizike, vendar je kupec vse do zdaj ostal predmet ugibanj. Nekateri so največ možnosti pripisovali intelu, spet drugi AMD-ju, na koncu pa so imeli prav tisti, ki so kot kupca omenjali nVidio. Slednja je namreč javnosti razkrila, da je z Ageio podpisala pogodbo o prevzemu. Finančne podrobnosti prevzema bodo znane predvidoma čez dober teden, ko bo nVidia objavila svoje finančno poročilo za preteklo četrtletje.

Več o tem v nVidiinem sporočilu za javnost.

54 komentarjev