»

Albatron ponudil mini-ITX ploščo za AMD-jeve Turione

Albatron KI51PV

vir: Tech Report
Slo-Tech - Standard Mini-ITX je ob predstavitvi veliko obljubljal. Rekli smo si, končno ne bo več potrebe po gromozanskih škatlah na naših mizah, če (en) računalnik potrebujemo zgolj za pisarniška opravila in brskanje po medmrežju. Mere osnovne plošče (17x17 cm) so obljubljale, da bo računalnik zelo majhen, ob katerem se celo Shuttlovi XPC-ji zdijo veliki.

Realnost seveda ni tako rožnata. Na trgu sicer je mogoče kupiti matične plošče tega standarda, vendar je na skoraj vse pricinjen šibak Viin procesor (C3, C5, C7) , ki sparjen z njenim veznim naborom včasih ne nudi dovoljšnje in udobne odzivnosti.

Albatron očitno zna prisluhniti potrebam na trgu...

31 komentarjev

Nova anketa: starost najstarejše komponente v vašem primarnem računalniku

Slo-Tech - V prejšnji anketi smo vas spraševali, kaj pošilja zvok na vaše zvočnike/slušalke. Večina je kot kaže zadovoljna s kodekom na matični plošči (61%), skupno 37% pa še vedno stavi na interne oziroma eksterne zvočne kartice.

Zvok na zvočnike/slušalke pošilja:
na matično ploščo integrirano vezje61%
(614)
PCI zvočna kartica34%
(339)
zunanja zvočna kartica3%
(30)
drugo1%
(9)
ne vem1%
(8)
Skupaj glasov: 1000


Tokrat vas sprašujemo o starosti vaše najstarejše komponente v vašem primarnem računalniku.

47 komentarjev

Creative bo predstavil nove zvočne kartice iz družine X-Fi

Slo-Tech - Po rezultatih ankete sodeč, je kar nekaj (34% glasujočih) uporabnikov, ki niso zadovoljni s kvaliteto zvoka iz, na matično ploščo integriranih vezij. Tudi Creative se nadeja, da bo kakovost teh rešitev ostala na enaki ravni, in bo v kratkem ponudil nove zvočne kartice iz družine X-Fi. Ta podatek, uradne objave namreč še ni, so izbrskali na Computerbase, ko so pregledovali police pri Skopuhu. Ponudili bodo tri kartice, z naslednjimi imeni:
- X-Fi Xtreme Audio;
- X-Fi Xtreme Gamer;
- X-Fi Xtreme Fatality Professional Series.Cene se gibljejo od 39 evrov za popolnoma oskubljeno,namenjeno sestavljavcem računalnikov, X-Fi Xtreme Audio različico, do 121 evrov za X-Fi Xtreme Fatality Pro.

Šlo bi za odlične obete za vse, ki jim je 28 slovenskih tisočakov preveč za vstopni model trenutne Creativove ponudbe, X-Fi XtremeMusic. Če bi se Creative le dovolj potrudil pri...

47 komentarjev

AMD: K8L in AM2+

DigiTimes - AMD je predstavitev novega podnožja AM3 prestavil iz tretjega četrtletja prihodnjega leta na sredino leta 2008. Tako bo za svoje prihajajoče štirijedrnike K8L v tretjem četrtletju prihodnjega leta predstavil posodobljeno podnožje AM2 z oznako AM2+, ki bo omogočal HyperTransport 3.0. Procesorji za AM3 podnožje bodo kompatibilni tako z AM2 kot AM3 matičnimi ploščami, medtem ko bodo slednje podpirale le procesorje za AM3.

Več o tem na DigiTimes-u.

8 komentarjev