»

Abit IC7-MAX3 - revolucija ali nateg?

Abit IC7-MAX3

vir: ABIT
več strani - Po napornem popoldnevu, ki sem ga žrtvoval za moj prihodnji članek, sem se malce zdolgočaseno podal na Slashdot in tam odkril kar zanimivo novico o Abitovi nedavno predstavljeni matični plošči IC7-MAX3, ki jo Abitova stran, posvečena temu izdelku, omenja kot najboljšo stvar odkar obstaja singingbrdklok™ [:D]. Plošča na prvi pogled izgleda dokaj impresivno in poleg lepega dizajna, ki bo gotovo pritegnil pozornost marsikaterega računalniškega navdušenca, ki mu ni vseeno, kakšen kos tiskanega vezja leži v njegovem ohišju, in spodobnih dodatkov, kot se za MAX serijo spodobi (firewire, USB 2.0, AGP 8x Pro, gigabit ethernet, SerialATA, ...), posebno izstopata dve Abitovi tehnologiji - OTES in Secure IDE.

Tehnologija OTES je že stara znanka iz Abitovih grafičnih kartic,...

8 komentarjev

Veliki test napajalnikov

zmagovalni priključki

vir: AnandTech
AnandTech - Danes so na AnandTechu objavili vnovičen test napajalnih enot, ki ni nič manj obširen kot tisti pred nekaj meseci. Testirali so več kot 18 izdelkov različnih podjetij, ki pa jih, kot ponavadi, z izjemo Enermaxovih in Antecovih, ne moremo kupiti pri nas.

Poleg že običajnega testa dejanske moči napajalnika so bili pozorni tudi na glasnost vgrajenega hladilnega sistema in količino proizvedene toplote. Najbolje sta se odrezala Fortronov in Zalmanov napajalnik, pa tudi Thermaltakovemu izdelku ni dosti manjkalo do prvega mesta. Kupili jih boste težko, test pa vsekakor preberite.

8 komentarjev

Velik tržni delež nVidie

X-Bit Labs - Kot poročajo na X-Bit Labs je nVidiin tržni delež na področju grafičnih kartic za osebne računalnike v drugem četrtletju znašal 64 odstotkov. Če pogledamo samo kartice s podporo DirectX 9.0, ugotovimo, da je v tej kategoriji nVidia posegla po treh petinah trga. Na področju integrirane 3D grafike je ta odstotek bistveno manjši, saj je z začetnih sedmih padel na borne tri odstotke. Detajlne informacije.

14 komentarjev

Nov članek: Slo-Tech LAN -- NEST.2003

Slo-Tech - Kot verjetno veste, se je predpretekli vikend, tj. 18. - 20. 7., v Sečovljah odvila megastična računalniška prireditev -- zmotno poimenovana tudi lan party, saj igre še zdaleč niso predstavljale vsega dogajanja -- pod okriljem Slo-Techa. Vsi udeleženci vam lahko potrdimo, da je popolnoma uspela in da smo preživeli norih 50 ur. Za vse ostale reveže, ki ste bili letos obsojeni na delo čez vikend (ta izgovor vam namreč še priznamo ;]), pa je alien-w pripravil reportažo s slikami z dogodka. Branje obvezno!

39 komentarjev

Ko že govorimo o hitrosti...

X-Bit Labs - Korejsko podjetje Hynix je napovedalo prihod njihovega 500-MHz DDR SDRAM modula kapacitete 256 MB. Napovedani DDR500 pomnilnik, grajen v 0.13 mikronski tehnologiji, bo na voljo že avgusta v treh različnih paketih: FBGA, TSOP in QFP. Namenjen je predvsem igračarskim navdušencem, saj s svojo frekvenco dosti pripomore k boljši zmogljivosti sistema. Kot kaže bo edina težava dobavljivost pomnilnika na ameriškem tržišču, saj ima podjetje v Združenih Državah samo eno tovarno, uvoz v Ameriko pa je predrag. Klik!

4 komentarji