»

Ti4200: VisionTek versus Abit

HardOCP - Katero od kartic kupiti, je vprašanje, ki si ga zastavimo pogosto. Če ste se že odločili, da vaša sanjska kartica temelji na procesorju Geforce4 Ti4200, se morate še odločiti med proizvajalci ter količino pomnilnika, ki bo vašo kartico krasila. 128 MB ali 64 MB, dodatki, podpora prikazovanju slike na dveh zaslonih, priloženo kablovje in dodatna programska oprema, in tako dalje... HardOCP je v primerjavo vrgel VisionTekovega Xtasyja (128 MB) ter Abitovega Silura Ti4200 (64 MB). Obe kartici sta po svoje bisera ponudbe, se dobro navijata ter imata dosti dodatkov, ki prepričajo kupca v "pravo" odločitev. Klik za test!

1 komentar

AGP 8x ali AGP 4x?

Hardware Zone - Na Hardware Zone so se spopadli z zanimivim vprašanjem: je AGP 8x res vreden svojega denarja? Pod test so vpregli SiSov čip Xabre, ki novi standard tudi podpira, in bili nad rezultati prijetno presenečeni. Razlika v korist AGP 8x se pokaže predvsem v nižjih ločljivostih in se odraža v petodstotni pohitritvi izrisa. Klik! Če vprašate mene, bi pravo razliko med AGP 4x ter AGP 8x videli šele, ko bi v primerjalni test vpregli beštijalnega ATIjevega Radeona 9700, saj so tam zahteve po visokem prenosu podatkov po vodilu še toliko bolj vidne. A kdo sem jaz, da bi sodil... [:D]

0 komentarjev

ZZZ 138 in 139

ZZZ - Poletje je, tako da so dvojne (poletne) izdaje revij že standard. Tudi ZZZ ni izjema, saj se bodo naslednjič vrnili šele v začetku septembra. O čem govorijo tokrat? O matematiki za somalskimi oboroženimi silami (dobra fora, branje obvezno [:D]), o novih metodah oboroževanja, o miški, ki izgleda kot nepremično pero, o neumnih izumih, in tako naprej... Klik!

0 komentarjev

Crucial v trg grafikulj

Crucial - Tudi Crucial se bo podal v trg retailerjev grafičnih kartic. Na prodajnih policah trgovin bomo kmalu lahko videli Crucial Radeon 8500 LE s 128 MB Micronovega pomnilnika, za katerega lahko predvidevamo, da bo navijanju zelo prijazen. Sodeč po tiskovni izjavi, ki jo lahko preberete na tej strani, bodo Radeon 8500 LE kartice podjetja Crucial "prikazovale bolj realistično sliko". Živi bili pa videli, pravjo. Moje mnenje? Konkurenca v inkarnaciji novega proizvajalca grafičnih kartic še nikoli ni škodila... [:D]

0 komentarjev

Windows 2000 Service Pack 3

The inquirer - Sodeč po temu članku na The Inquirer, je izšel tretji servisni paket za Microsoftov operacijski sistem Windows 2000. Kup popravkov naj bi še povečal stabilnost tega OSa, največja opcija, ki jo ta SP ponuja ter o kateri smo že govorili, je pa možnost izklopa določenih v Okna vgrajenih programov. Paket je obsežen - zasede kar 120 MB. ADSLovci in kablaši, hitro na vunpoteg, da boste lahko sotrpinom na modemskih povezavah prinesli zadevo zapečeno na zgoščenki [:D]. Klik!

16 komentarjev