»

NSA opozarja, da skupina Sandworm skozi znano ranljivost napada poštne strežnike

vir: ZDNet
Slo-Tech - Ameriška agencija NSA je izdala opozorilo, da razvpita ruska hekerska skupina Sandworm izvaja obširno kampanjo napadov na poštne strežnike, in sicer skozi še vedno zelo razširjeno ranljivost v programju za pošiljanje elektronske pošte Exim, ki je bila odkrita lansko poletje.

Lanskega junija je bila najdena kritična ranljivost v programu za pošiljanje elektronske pošte (mail transfer agent - MTA) Exim, ki je razširjen v sistemih z Unixom in Linuxom ter naj bi se nahajal v več kot polovici poštnih strežnikov po svetu. Napadalcu preko primerno sestavljenih sporočil omogoča polni (root) prevzem nad ciljnim poštnim strežnikom. Kljub temu, da je bil popravek na voljo takoj, hkrati pa so zlikovci še isti mesec pričeli dejansko zlorabljati odkrito slabost, raziskave kažejo, da je še letošnjega maja polovica lukenj ostala nezakrpanih.

To naj bi v zadnjem času pridoma izkoristili v zloglasni hekerski skupini Sandworm, povezani z rusko vojaško obveščevalno službo (GRU). Skupina je ena...

9 komentarjev

Zaradi nemirov preložena predstavitev Androida 11

Slo-Tech - “Nestrpno čakamo, da vam bi lahko povedali kaj več o Androidu 11, a zdaj ni pravi trenutek za slovesnosti," so glede predstavitve beta različice prenovljene platforme, ki bi se morala odviti prihajajočo sredo, na Twitterju zapisali predstavniki Googla. Čeprav niso bili konkretni, je odpoved zagotovo povezana z nemiri, ki so zajeli širše območje San Francisca, denimo mesti Oakland in San Jose, kjer so nastanjeni številni Googlovi zaposleni. Nov datum dogodka za zdaj ni znan.

Smrt Georga Floyda, temnopoltega osumljenca, ki je umrl med policijskim prijetjem, bo, kot se zdi, imela precejšnje družbene posledice. Odpovedi dogodkov so pri tem seveda zanemarljive, oči svetovne javnosti pa so uprte v vojno med predsednikom Donaldom Trumpom in družbenimi omrežji. Trump jo je namreč minuli teden nadgradil z izvršno odredbo, ki bo spletnim podjetjem - če bo seveda preživela politične in strokovne varovalke ameriškega sistema - močno povečala polje odgovornosti za objavljene vsebine.

V...

10 komentarjev