»

Snapchat vreden 16 milijard dolarjev

Business Insider - Pred dvema letoma je Facebook ponudil tri milijarde dolarjev za Snapchat, ki razvija istoimensko aplikacijo za pametne telefone za pošiljanje kratkih sporočil, slik ali videoposnetkov, ki se v prednastavljenem času po ogledu nepovratno izbrišejo. Danes je Snapchat vreden 16 milijard dolarjev, pripravljajo pa se na javno ponudbo delnic in začetek kotacije na borzi.

Zamisel je preprosta, a je prav zato uspešna. Snapchat je izredno priljubljen med mlajšo generacijo, kjer ima že 200 milijonov uporabnikov. To je še vedno precej manj od Facebookove ali Googlove milijarde in WhatsAppovih 800 milijonov, a več kot dovolj, a je tržno oziroma oglaševalsko zanimiva platforma.

Vrednotenja mladih...

45 komentarjev

Chrome z milijardo uporabnikov, namizni vladar pa ostaja Internet Explorer

Slo-Tech - Pred dobrim desetletjem so nepoučeni uporabniki menili, da je Internet Explorer internet. Od tedaj se je mnogo spremenilo in čeprav je IE še vedno najpogosteje uporabljen internetni brskalnik, se prav lahko zgodi, da bo kmalu veljalo, da Google je internet. V Googlu so se pravkar pohvalili, da ima Chrome že milijardo uporabnikov.

Chrome je imel še lani 600 milijonov uporabnikov, v 12 mesecih pa je to število povečal za 400 milijonov novih uporabnikov. Na mobilnem področju gre zlasti za rast števila androidnih telefonov, na namiznih računalnikih pa je Chrome speljal veliko uporabnikov Firefoxa, medtem ko IE-jev delež vztraja.

Google se je na konferenci I/O 2015, ki je bila sicer namenjena predstavitvi novih izdelkov in storitev, pohvalil s številko milijardo, ki so...

124 komentarjev