»

Vantec 6040H CopperX

Viper's Lair - Na Viper's Lair so spisali obsežen test, v katerem so zajeli ogromno stvari kar se tiče tega hladilnika, katerega glavna sestavina je baker. Hladilnik so testirali na sledečem sistemu:
  • MSI K7D Master-L
  • 2x XP 1700+ 1,75V
  • 3x Panaflo ventilator za "izpuh"
  • temperatura okolice 24°C
Primerjali so tudi temperaturo, ki jo oddaja in ugotovili so, da se tudi v tej smeri zelo dobro obnese. Edina slabost je ta, da dela preveč hrupa. A vseeno so tisti, ki so ga testirali z njim zadovoljni. Oglejte si članek in mogoče boste z njim zadovoljni tudi vi.

2 komentarja

Novi Celeroni naprodaj

X-Bit Labs - Za Intel je, bi lahko rekli, skorajda postalo že značilno, da svoje nove procesorje začne prodajati vedno malce pred uradno splavitvijo. Lanskega septembra so to storili z dvogigaherčnim Celeronom, sedaj se ista zgodba ponavlja s Celeronoma tikatakajočima pri 2,30 in 2,40 GHz, ki uradno še nista predstavljena, a ju na Japonskem že veselo prodajajo. Lepotca sta grajena na že znanem Northwood jedru v 0,13-mikronski tehnologije. Cena? Med 120 in 140 dolarji, odvisno od prodajalne in modela, pač. Izvirna novica.

10 komentarjev

Altec Lansing 2100 2.1

Tweakers Australia - Danes je na trgu toliko različnih kompletov zvočnikov, da je kar težko izbrati komplet za primerno ceno. Podjetje Altec ni tako znano v svetu zvočnikov kot npr. Creative ali pa Logitech. Vendar pa znajo dokazati, da lahko naredijo zelo kvalitetne zvočnike. Model Lansing 2100 2.1, ki so ga opisali na Tweakers Australia ni namenjen nekomu, ki bi rad zelo drage in dobre zvočnike, in bi jih bil pripravljen tudi plačal, temveč tistim, ki bi le radi imeli spodoben 2.1 sistem - 2 satelita, ter en globokotonec.

Zvočniki že na prvi pogled izgledajo dokaj dobro. Njihova moč je 35 Wattov - satelita: 2 x 7 W, ter "subwoofer" 21,5 W. Kot vsak izdelek ima tudi ta pomankljivosti, zato so mu na testu...

8 komentarjev

Ohišje Coolermaster 201C-SX1

AnandTech - Na AnandTech so spisali precej obsežen članek o tem aluminijastem ohišju. Je zelo prostorno, natančno izdelano in očesu všečno. Članek ohišje opisuje v podrobnost, besedilo pa popestri kopica mojstrsko narejenih fotografij. Zanimiv sistem odstranjevanja pladnja matične plošče, trije priloženi ventilatorji in natančna izdelava -- preberite članek in morda se boste odločili za nakup tega lepotca.

1 komentar

Kratke novičke iz sveta, kjer se igra na odprte karte

več strani - Nabral se je cel kup novic, povezanih z Linuxom in z odprto programsko opremo nasploh, zato sem jih zbral kar na enem mestu:
  • Spet je izšla nova različica Knoppixa -- distribucije Linuxa, ki se naloži samodejno s plošče CD. Tokrat nosi oznako 3.2, Matthew Carpenter pa je predstavil pomembnega aduta te distribucije - -obujanje nedelujočih sistemov od mrtvih.
  • RedHat, ki bo zelo kmalu izdal novo različico svoje distribucije, praznuje deseto obletnico delovanja. Še na mnoga leta! [:D]
  • Povsem sveži Mandrake 9.1 doživlja nove in nove ocene. Na straneh OSNews sta trenutno aktualni kar dve -- prva iz vidika uporabnika Oken, druga pa s perspektive izkušenega uporabnika omenjene distribucije.
  • V aprilu nas bo tudi SuSE razveselil z novim izdelkom -- SuSE Linux 8.2. Na njihovih straneh se je pojavila obširna predstavitev, MadPenguin.org pa nam je postregel s prvo oceno nove različice nemške distribucije.
  • Veliki Modri se je že velikokrat izkazal za velikega zagovornika Linuxa in že lep čas se...

13 komentarjev