»

Windows 7 prehitel Visto

CNet - Rezultati tržnih raziskav podjetja Netmarketshare so pokazali, da je Windows 7 v manj kot letu dni po izidu prehitel Windows Visto po številu uporabnikov. V izteklem mesecu je Sedmico uporabljalo 14,46 odstotka naprav z dostopom do spleta, medtem ko je bil Vistin delež 14,34-odstoten. Na prvem mestu je sicer še vedno prepričljivo Windows XP, ki ima gromozanski 62-odstoten tržni delež. Microsoft je sicer objavil, da so od izida prodali že več kot 175 milijonov kopij Windows 7. Konkurenca caplja daleč zadej. Mac je zbral pet odstotkov uporabnikov, medtem ko preostanek (iOS, Linux in na Javi osnovane platforme) dosega le en odstotek.

Kar se tiče brskalniške vojne, razmerja niso tako...

26 komentarjev

RIM pripravlja BlackPad za november?

Bloomberg - RIM, poznan predvsem kot proizvajalec blackberryjev, se očitno resno pripravlja na splavitev svojega tabličnega računalnika, o čemer smo že špekulirali. Kupili so celo domeno blackpad.com, iz česar je moč sklepati o imenu novega izdelka in da z vstopom na trg tabličnih računalnikov mislijo zares. Na patentnem uradu vloge za zaščitno blagovne znamke Blackpad še niso prejeli.

Blackpad bo podobnih dimenzij kakor iPad, to pomeni po zadnjih informacijah 9,7-palčni zaslon (slišali smo vse od 7,0, 8,9 do 9,7 palcev). Imel bo podporo za Wi-Fi in Bluetooth in Marvellov procesor z 1,0 GHz. Cena naj bi bila prav tako...

41 komentarjev

Twitter dosegel dvajset milijard sporočil

Guardian - Twitter se je začel marca 2006, ko je njegov ustanovitelj poslal prvo testno sporočilo z besedami "samo postavljam svoj twttr". Dobra štiri leta pozneje ima Twitter več kot 100 milijonov uporabnikov. Ti so v tem času napisali več kot 20 milijard kratkih sporočil, ki smejo obsegati največ 140 znakov. Sporočilo z okroglo zaporedno številko je v nerazumljivi japonščini poslal nek Japonec.

GGGGGGo_Lets_Go, ki je hipoma postal zvezda Twitterja, je ta vikend v svet poslal nič kaj posebno sporočilo v japonščini, ki je bilo težko prevedljivo. Izkazalo se je, da gre za repliko v pogovoru s kolegom, ki se na grobo prevede kot "Torej to pomeni, da se zapora kasneje lahko nenadoma vrne". Kaj točno je s tem mislil, vesta samo onadva. Je bila pa zgovornejša...

7 komentarjev