»

Prihod Socket 939 Athlon 64 procesorjev

X-Bit Labs - Na X-bit labs so si med prvimi ogledali nove Socket 939 Athlon 64 procesorje z oznakami 3800+ (2.4 GHz) in 3500+ (2.2GHz). 64 bitne verzije AMD-jevih procesorjev imajo burno zgodovino, saj so zamenjali že 3 vrste socketov (najprej 754 pinski in 940-pinski zdaj pa so se ustavili pri 939-pinski verziji) in imajo že 3. vrsto jedra (najprej ClawHammer in NewCastle, zdaj pa imajo 64 bitni procesorji jedra SledgeHammer). Od 'zgoraj' se različni procesorji skoraj ne razlikujejo, toda če si pogledamo kaj se skriva 'spodaj': Levi procesor je Socket 939, srednji Socket 940, desni pa Socket 754. Enako je pri obeh slikah, tako pri zgornji, kot spodnji. Ti procesorji imajo tudi vgrajeno podporo dvokonalnemu pomnilniku. Zdajšnji podpirajo do 4 module dvostranskega pomnilnika, medtem ko prejšnje verzije podpirale le 2 modula, ker...

32 komentarjev

Veliki Brat na internetu: tudi v Sloveniji

Slo-Tech - Kot smo že poročali, je ministrstvo za informacijsko družbo v torek 1. junija 2004 sklicalo sestanek z nekaterimi predstavniki slovenskih ponudnikov dostopa do interneta (ISP-ji) in policijo, tema sestanka pa je bila izvedba zakonitega prestrezanja telekomunikacijskega prometa, ki poteka prek interneta.

Za kaj gre? 1. maja je začel veljati Zakon o elektronskih komunikacijah, v katerega 107. členu piše, da mora operater "na svoje stroške zagotoviti ustrezno opremo v svojem omrežju in primerne vmesnike, ki v njegovem omrežju omogočajo zakonito prestrezanje komunikacij.", poleg tega pa mora MID do novembra sprejeti Pravilnik o zakonitem prestrezanju komunikacij, ki bo predpisal primeren vmesnik za prestrezanje. Po naših informacijah so v igri trije ponudniki vmesnikov za prestrezanje, eden iz Nizozemske in dva iz Izraela, cene pa naj bi se gibale okrog 200.000 USD na napravo. To pa so seveda zneski, ki si jih manjši ISPji težko privoščijo.

Kljub temu, da je bil omenjeni sestanek...

88 komentarjev