»

Kongresna knjižnica v ZDA ne bo več shranjevala vseh objav na Twitterju

Slo-Tech - Malokdo je bil pozoren, čeprav dejstvo nikoli ni bilo skrito, da ameriška Kongresna knjižnica od leta 2010 shranjuje vsako objavo na Twitterju kot zapis zgodovine. Objave tako predsednikov kot običajnih ljudi brez sledilcev so se enako arhivirale, da bi prihodnji rodovi lahko brali, kaj smo v 21. stoletju čivkali. Arhiv objav na Twitterju v Kongresni knjižnici sega do samega začetka v letu 2006, a je šele od leta 2010 brez izjeme shranjevala vse. Razlog je bil preprost - "zbrati in ohraniti zapis o znanju in kreativnosti za Kongres in ameriško ljudstvo". Twitter je nek odtis trenutnega zeitgeista in ponuja vpogled v globalno miselnost na ravni, kakršne v zgodovini še ni bilo.

Toda Twitter je postal prevelik ali pa...

16 komentarjev

Ugrabili šefa bitcoinske menjalnice Exmo

Slo-Tech - V Kijevu so v torek filmsko ugrabili 40-letnega Pavla Lernerja, ki so ga po izstopu iz službenega poslopja zgrabili zamaskirani neznanci in strpali v črnega mercedes-benza. Ukrajinska policija je potrdila, da se je neka ugrabitev zgodila, niso pa izdali identitete žrtve. Lerner je eden vidnejših ruskih strokovnjakov za veriženje blokov (blockchain). Bitcoinska menjalnica Exmo za Lernerja pravi, da je zadolžen za analitiko (analytics manager), sam pa ima na LinkedInu napisano, da je izvršni direktor.

Exmo je v lasti podjetja Exmo Finance, ki je registrirano v Veliki Britaniji, a ima glavnino v Ukrajini. Exmo je srednje velika menjalnica bitcoinov, ki ima slabih 100.000 dnevnih uporabnikov (približno toliko kot slovenski Bitstamp). Le...

11 komentarjev

Apple zaradi škandala pocenil zamenjavo baterij v iPhonu

Apple - Po priznanju, da se v starejših iPhonih ob slabši bateriji upočasni procesor, česar Apple ni pravočasno razkril uporabnikom, so se lotili odpravljanja škode. Apple bo pocenil zamenjavo baterij in ponudil več informacij, so sporočili.

Od konca januarja pa do prihodnjega decembra bo Apple ponujal zamenjavo baterije po znižani ceni. Doslej je menjava stala 80 dolarjev, v tem času pa bo moč dobiti novo baterijo že za 30 dolarjev. Menjava baterije je način, kako ponovno pohitrimo telefon, saj z novo baterijo procesor in ostale komponente delujejo s polno močjo. Poleg tega bo Apple prihodnje leto v posodobitvi za iOS dodal dodatne...

99 komentarjev