»

Pametni telefoni: Samsung prehitel Apple

Bloomberg - Podatki o prodaji pametnih telefonov v tretjem letošnjem četrtletju, ki so jih izračunali tržni analitiki pri Strategy Analytics, kažejo, da je Samsung prehitel Apple. Ta je v zadnjih treh mesecih po lastnih podatkih končnim uporabnikom prodal 17,1 milijona enot, s čimer so obvladovali 14,6-odstotni tržni delež, medtem ko je po ocenah analitikov Samsung operaterjem in prodajalcem v prodajo dostavil 27,8 milijona enot oziroma 23,8 odstotkov vseh prodanih na trgu. Toda padec je za Apple bolj udarec njegovemu napuhu kot resnejša težava, saj so tik pred koncem četrtletja napovedali izid novega iphona. Marsikdo je zato počakal na izid iPhona 4S in nakup nekoliko odložil. Pa še podatka nista povsem neposredno primerljiva, saj Apple poroča o prodaji...

27 komentarjev

Perl naj bi bil manj intuitiven od naključno zgeneriranega jezika

Avtor jezika Larry Wall je po poklicu lingvist, zato je ključna bukva spisana v prav prijetno lepem, preprostem in slikovitem jeziku.

vir: O'Reilly
Slashdot - Perl kot programski jezik spričo zelo skromnega marketinga nima najboljšega imidža v primerjavi s novoprišleki (python, ruby, haskell, lua, whathaveyou), oz. če smo iskreni, se naokoli govori, da je tako zamotan, da celo avtorji programa po 6 mesecih več ne vedo prav dobro, kaj so napisali. Zdaj imamo celo univerzitetno raziskavo, ki dokazuje, da je začetnikom še manj prijazen od "naključno generiranega programskega jezika".

Štirje raziskovalci pri fakulteti za...

22 komentarjev