»

Nova čipovja prihodnji mesec

DigiTimes - Svetovna izdelovalca čipovji za procesorje, tajvansko podjetje VIA ter SiS nameravata v svoji tržni borbi že prihodnji mesec izdati nova čipovja.

Za Penitume4 ima VIA pripravljene P4X600, P4M266A ter P4M400, ki bodo tako prva čipovja s podporo dvokanalnemu DDR pomnilniku. SiSov odgovor na omenjene nabore bo SiS655, ki bo prav tako podpiral dvokanalni DDR. Tudi na trgu AMDjevih K7 procesorjev se nam obetajo nova čipovja, zlasti po AMDjevem odlogu izdaje naslednje generacije procesorjev - K8. VIA nam bo ponudila KT400A čipovje, SiS pa nas bo razveselil s SiS746FX naborom.

O datumih in dobavljivosti še ni podatkov, govori se le, da bodo čipovja na voljo še pred božičem. Klik!

0 komentarjev

nVidia s 35% deležem

DigiTimes - Danes je nVidia objavila, da ima po dveh letih naporov ter prizadevanj končno 35% tržni delež na OEM trgu AMDjevih K7 procesorjev. Pravijo še, da si bodo svoj položaj še utrdili, predvsem z izboljšanjem razmerja zmogljivost/cena ter nForce2 čipovjem. Prav tako pa naj bi naslednje leto predstavili čipovje za notesnike namenjeno Athlonom, s čimer bi njihove izdelke kupilo ter uporabljajo še več ljudi. Klik!

0 komentarjev

Nova anketa

Slo-Tech - Prejšnja anketa vas je spraševala, kolikokrat ste že gostili virus na računalu. Zmagala je vaša osveščenost: možnost 1-3x je pobrala 602 glasova, šiš-kebap™ antivirus pa 304. Tesno sta si konkurirala rezultata 4-6x ter več kot 9x - prvi je pobral 144, drugi pa le en glas več. Zanimivo je to, da so redki izmed vas gostili virus 7-9x. Bog ve zakaj. [:D]

Hitro reševat novo anketo!

7 komentarjev

Novo ohišje

Tweak Town - Še eno ohišje si je našlo pot na test na TweakTown. Imenuje se Sky Hawk USA Jupiter Case. Ohišje je izdelano predvsem za tiste, ki radi razkazujejo svoje računalnike, saj se že od daleč vidi, da ne gre za klasično, umazano bež ohišje. TweakTownovci so mu prisodili osem točk (od desetih), če pa vas zanima zakaj takšna ocena, kliknite!

5 komentarjev

Abit in nForce2

X-Bit Labs - Po poročanju X-Bit Labs se je Abit odločil spremeniti imena svojim nForce2 osnovnim ploščam. Celotna serija naj bi se tako sedaj imenoval NF7. Uradno niso navedli razloga čemu tako, dejstvo pa je, da si bo nova imena dosti lažje zapomniti. Tako bo sedaj moč kupiti tri Abitove plošče na nForce2 naboru:
  • Abit NF7 bo zgrajena na nForce2 SPP ter bo veljala 160 evrov
  • Abit NF7-S bo prav tako zgrajena na nForce2 SPP, opremljena pa bo še s Serial ATA ter Firewire standardoma. Stala bo 240 evrov
  • Abit NF7-G, grajena na nForce2 IGPin z integriranim grafičnim jedrom, pa bo vredna 180 evrov.
Originalna novica tukaj.

0 komentarjev