»

Amazon predstavlja Fire TV Stick

vir: AnandTech
AnandTech - Amazon in Google med seboj tekmujeta praktično na vseh področjih razen na svojih osnovnih, iskanju in oglasih za Google ter nudenju trgovskih uslug za Amazon. Konkurirata tako pri ponudbi digitalnih trgovin za knjige, glasbo, filme in aplikacije, saj Amazon prodaja aplikacije v svoji trgovini tako za običajne naprave z Androidom kot za svoje tablice Kindle in telefon Fire Phone, na katerih teče dodobra preoblečena in za Google neuradna izdaja Androida, FireOS.

Kot rečeno tekmujeta tudi na področju strojne opreme, saj oba ponujata tablice in mobilne telefone ter predvajalnike za televizorje, na katerih ponujata velik nabor digitalnih vsebin iz prej omenjenih trgovin. Google je začel s Chromecastom, malim ključkom, ki se priključi v priključek HDMI in omogoča še deljenje slike z osebnih računalnikov...

9 komentarjev

Microsoft na One Drive ponuja neomejeno hrambo

OneDrive je, morda nekoliko nepričakovano, res dodobra razširjen čez vse platforme

vir: The Verge
The Verge - Vojna med ponudniki oblačnih storitev se je razplamtela. Še pol leta nazaj so vsi trije veliki, Dropbox, Google s svojim Drive in Microsoft z OneDrive, v glavnem ponujali 100 GB prostora, če so namesto brezplačne (manjše) količine uporabniki plačali nekaj dolarjev mesečno za več prostora (Google je že prej za 50 dolarjev mesečno ponujal še 1 TB prostora). Bitko je marca začel Google, ko so poleg brezplačnih 15 gigabajtov na vsega 2 dolarja mesečno znižali ceno 100 GB paketa, 1 TB paket pa od takrat namesto 50 stane le še 10 dolarjev mesečno. Junija je Microsoft podvojil količino brezplačnega prostora na OneDrive, s 7 GB so brezplačni paket razširili na Googlu enakih 15 GB, prav tako so izenačili ponudbo za 100 GB paket ter zraven ponudili še 200 GB paket za 4 dolarje mesečno.

...

52 komentarjev

Hrošč v Mathematici spominja na leto 1994

Slo-Tech - Španski matematiki so našli hrošča v zadnjih verzijah programskega paketa Mathematica, ki povzroči napačne rezultate nekaterih izračunov in celo različne rezultate ob več zagonih z istimi vhodnimi parametri. Hrošč se vleče že vsaj štiri leta, Wolfram pa ga kljub poročilu pred letom dni še vedno ni popravil.

Na napako so naleteli, ko so računali Casoratijeve determinante in želeli dokazati nekaj izrekov. Pri izračunih v Mathematici so odkrili nekaj protiprimerov, medtem ko so isti izračuni v Maplu kazali, da protiprimerov ni. Podrobna analiza je pokazala, da sta možna le dva scenarija - bodisi napak računa Mathematica bodisi Maple.

Iskanje hrošča je pokazalo, da je krivec Mathematica. Ne le da nekatere vrednosti determinant izračuna narobe, pri nekaterih primerih vrne...

19 komentarjev

Na Lumiah se bo bohotil logotip Microsoft

Logotip in napis Microsoft na zadnji strani

vir: The Verge
The Verge - Poročali smo že, da bo Microsoft ukinil znamko Nokia na mobilnih telefonih bivšega finskega proizvajalca, od katerega so kupili mobilni oddelek. Namesto Nokij bomo zdaj kupovali Microsoft Lumie, a takrat ni bilo povsem jasno, kako bodo ti telefoni označeni. Do zdaj je nad zaslonom pisalo Nokia, na sredini zadnje stranice pa Nokia oz. Nokia Lumia, odvisno od modela. Vprašanj ni več, namesto obeh napisov bomo v prihodnosti, na novih modelih, gledali napis Microsoft, ki se mu bo na zadnji strani pridružil še enobarven Microsoftov logotip, sicer sestavljen iz štirih barvnih kvadratov, zelenega, rumenega, modrega in rdečega.

Prvi mobilni telefon Microsoft Lumia naj bi ugledali že v kratkem, sprememba oznake pa...

64 komentarjev