»

Windows Phone 7.5 Mango nared

engadget - Microsoft je danes izdal naslednjo različico svojega mobilnega operacijskega sistema Windows Phone 7 - različico 7.5 s kodnim imenom Mango. Z njim želijo odpraviti "občutek nedokončanosti", ki so ga platformi spomladi pripisali številni vodilni mediji. Novosti je bojda kar 500, ključne pa povzemamo tukaj.

Kontakte bo mogoče združevati v skupine (Groups). Skupino bo mogoče dodati kot posebno ploščico (live tile) na zaslonu, ji določiti poseben dizajn ter vsem članom skupine poslati e-sporočilo ali sms. Še bolje, zaradi integracije s popularnimi socialnimi omrežji (Facebook, Twitter, LinkedIn) bo mogoče kar na telefonu videti vse njihove posodobitve na omrežjih (funkcija...

65 komentarjev

Novi Kindli

Jeff Beszos je v enourni predstavitvi pokazal tri nove kidnle, en tablet in brskalniško tehnologijo Silk.

Slo-Tech - V New Yorku, v manjšem tonskem studijo na 37. zahodni ulici, se je pravkar zaključila Amazonova predstavitev novih Kindlov. Jeff Bezos je po kratkem povzetku sedanjih prodajnih uspehov predstavil 3 nove modele Kindla - Touch ($99), Touch 3G ($145) dolarjev, poceni različico za 79 dolarjev in potem končno še Amazonov tablet - Kindle Fire za $199.

Kindle Touch 3G naj bi postal najbolj prodajani Kindle ("We plan to sell many millions of those""). Ponuja izboljšani in na dotik občuteljiv e-ink zaslon ter 3G povezljivost, brez potrebe po pogodbi z mobilnim operaterjem. Tako kot za tretjino cenejši Touch bo na voljo novembra, prednaročila pa so se že začela. Še cenejši $79 kindle, brez...

111 komentarjev

Z MeeGom je uradno konec, naslednik je Tizen

Tizen je novo ime za izdelek, ki se mu je dosedaj reklo MeeGo.

vir: CNet
CNet - Mobilno platformo Meego sta lani februarja s precej pompa skupaj predstavila Intel in Nokia kot odgovor na iOS oz. Android. Šlo je za prost in odprt mobilni operacijski sistem, zgrajen na Linuxu, grafični knjižnici Qt in sistemu za upravljanje paketov RPM, s predvideno rabo v pametnih telefonih, tabletih, avtomobilski industriji (IVI - in-vehicle installation, tudi in-vehicle infotainment) in embedded napravah. Od takrat pa do danes se je marsikaj spremenilo, predvsem je bila Nokia zaladi strmega upada tržnega deleža primorana v sodelovanje z Microsoftom in s tem odpis tako Symbiana kot MeeGota (prvi in edini njihov Meego teleon, N9, naj bi sicer izšel kmalu). Intel je s tem ostal brez partnerja in se je moral odločiti, kako naprej, in pri tem nekaj časa omahoval, npr. s predstavitvijo svojega tabličnega računalnika z Androidom.

Včeraj so se dokončno odločili in...

21 komentarjev

Microsoft bo dobival licenčnino tudi za vsak Samsungov Android telefon

Microsoft si od Samsunga obeta večjo prodajo in promocijo telefonov z Windows Phone. Na slike je nedavno predstavljeni mid-range Samsung Omnia W.

vir: CNet
CNet - Microsoft in Samsung sta danes sklenila dogovor, ki pokriva kopico Microsoftovih patentov in dovoljuje njihovo uporabo Samsungu. Ta bo v zameno Microsoftu plačal licenčnino, podobno kot so si že lani izborili od HTC-ja.

Microsoftova mobilna divizija si tako lahko obeta lep dobiček iz prodaje Androidov (pa tudi sicer imajo blizu tisoč licenčnih pogodb s firmami širom tehnične branže, odkar so decembra 2003 zaštartali svoj IP program). Obenem naj bi Samsung izdelal še več novih in potencialno popularnih Windows Phone telefonov, ter prispeval k stroškom marketinga. Microsoftovce namreč...

13 komentarjev