»

V boj proti patentom še profesorji

Slashdot - Medtem ko v EU potekajo žgoče razprave ali se naj novi patentni zakon sprejme ali ne, bo izšla knjiga izpod prstov Adama B. Jaffeja in Josha Lernerja, ki govori o patentnih zakonih na splošno ter kako slednji uničujejo inovativnost ter posledično napredek. Vsekakor je na slednjem najbolj pomembno prav dejstvo, da se v boj proti patentom začenja priključevati računalniško ne najbolj guruidno osebje, ter še bolje, člani spoštovanih institucij. Gospod Jacob Schiff je namreč profesor na Harvardu, Adam Jaffe pa profesor ekonomije na Brandeiški univerzi.

Povezano v branje: New York Times je objavil članek o slabih patentnih sistemih.

5 komentarjev

PDA za ekstremne pogoje

Slashdot - Podjetje Node je razvilo PDA. A to ni kakršen koli dlančnik, to je Node Explore (fanfare [:D]). Napravica pa se od svojih šibkejših bratcev razlikuje predvsem po vodotesnoti - tako lahko namreč slednji s svojim vodoodpornim ohišjem deluje 3 metre pod vodno gladino, baterija pa ga lahko poganja do šest ur. Če torej nameravate svoj življenski kruh služiti kot potapljač v plitvih vodah, vam bo morda celo všeč. Slashdot.

4 komentarji

XGI bo poskusil sam

Neowin - XGI, ki se bojuje za svoj življenski prostor na trgu grafičnih kartic, se je odločil, da bo sam začel izdelovati in prodajal svoje grafične čipe na svojih karticah. Takšen korak, ki ga je do sedaj že storil ATI ter že nekaj časa preminuli 3Dfx, je dokaz, da sta počasna prodaja ter ne ravno priljubljenost med kupci naredila svojo škodo podjetju. Chaintech, ki je do sedaj edini izdeloval grafične kartice z XGIjevimi čipi, je namreč premalo za željen prodor ter obstanek na trg.

4 komentarji