Prijavi se z GoogleID

»

DDR-II in Intelova čipovja zanj

EBN - Po Samsungu je tudi Intel uradno najavil proizvodnjo svojih DDR-II čipov. Uradno naj bi jih dočakali prihodnje leto, so sporočili po sestanku JEDEX konference, ki je tekla ta teden v San Joseu. Natančnih datumov pri Intelu niso želeli razkriti, poudarili so le, da bo DDR-II na voljo v drugi četrtini prihodnjega leta. Povedali so še, da pripravljajo tri čipovja za svoje procesorje in dotični pomnilnik.
  • Grantsdale za osebne računalnike,
  • Alviso za prenosnike in
  • Lindenhurst za strežnike.
Vsa imena so zazdaj še kodna.

Izvirna novica.

0 komentarjev

USB "ključi"

Tom's Hardware -

CD je sicer res postal glavni medij za prenašanje podatkov, saj na njem sloni večina računalniške industrije, a obstajajo tudi drugi načini, kot so tračne enote, USB ohišja in DVDji, medtem ko se diskete dandanes uporabljajo zelo redko.

Na Tom's Hardware so si ogledali t.i. USB "ključe", ki so v bistvu zelo majhni diski, ki delujejo podobno kot pomnilnik, saj nimajo gibljivih delov. Na njih se lahko navadno spravimo od 8 do 1.000 MB podatkov. Posebnost teh diskov je v tem, da jih priključimo v prazen USB vtič in preprosto z njim upravljamo kot z običajnim diskom. V novejših operacijskih sistemih ne potrebujete niti gonilnikov.

1 komentar

Logitech io Personal Digital Pen

Design Technica -

Logitech pozna že skoraj vsak, ki ima opravka z računalniki, saj ima od te firme bodisi miško, tipkovnico ali joystick danes domala že vsak. Na Design Technica so napisali krajši članek o Logitechovem digitalnem peresu, ki ga priporočajo za srečanja in pisanja sporočil -- Personal Digital Pen.

Če se zdaj obrnemo še malo k obliki tega pisala, vidimo, da je, kot veliko izdelkov iz Logitecha, tudi ta v kombinaciji črne in sive barve. Po obliki je zelo podoben navadnemu pisalu, le da je malo debelejši in mogoče tudi daljši. S takim pisalom ne moremo pisati na vsako podlago, temveč le na prenosnik in dlančnik. Za konec še povezava do testa.

3 komentarji

Deset let Pentiumov

X-Bit Labs - Skorajda smo pozabili omeniti za vse nas zelo pomembno obletnico. V mesecu marcu namreč mineva deset let, odkar so na tržišče prvič prišli Pentium procesorji. Daljnega 22. marca 1993 je Intel prvikrat na trg poslal Pentium procesorje, takrat tikatakajoče pri skromnih 60 in 66 MHz, grajene v 0,80-mikronski tehnologiji s tremi milijoni tranzistorjev. In uspešno ime se je obdržalo celo desetletje. Bodo procesorji znamk Prescott in Tejas še vedno nosili legendarno ime Pentium? Preglednica vseh Penitum procesorjev do danes.

35 komentarjev