»

Oracle opušča Java Plugin

vir: NDTV
NDTV - Flash in Java sta dve nekoč precej priljubljeni tehnologiji za pripravo interaktivnih vsebin na spletnih straneh. Flash je služil predvsem animaciji in predvajanju videoposnetkov (Macromediina odločitev za pribavo VP6 kodeka je v veliki meri omogočila YouTube), Java pa programersko bolj zahtevnim aplikacijam. Žal se je skozi leta izkazalo, da sta imela oba vtičnika (pre)številne varnostne pomanjkljivosti, ki so nepridipravom omogočale vdore v računalnike njunih uporabnikov. Po več letih slabe publicitete sta oba veliko izgubila na popularnosti. Uporabniki so se jima začeli izogibati oz. ju blokirati. Lani so zadeve so prišle tako daleč, da sta Chrome oz. Firefox začela po privzetem blokirati oba vtičnika. To je bilo mogoče predvsem zavoljo...

41 komentarjev

Office 356

Business Insider - Office 365, tj. oblačna različica Microsoft Office-a, je štartala pred malo manj kot pet leti. Z njo je mogoče stvarjati dokumente, pisati elektronska sporočila, pripravljati predstavitve, urejati preglednice, spletne strani, sodelovati v IM-pomenkih itn. Seveda vse to deluje samo, če so Microsoftovi strežniki na voljo. Vsakršni izpadi tako ključne storitve predstavljajo vsaj neprijetnost, če že ne prav poslovno tveganje za njene uporabnike. Microsoft je zatorej ob splavitvi garantiral obljubil 99,9-odstotno dosegljivost, kar naj bi pomenilo "dobrih osem ur nedosegljivosti letno".

V praksi ni šlo tako gladko. Pisarna 365 po poročilih uporabnikov že ves čas ni dosegljiva vsaj nekaj dni na leto, zato ji nekateri pravijo tudi "Pisarna 364", "Pisarna 362", in tako dalje.

Letošnje leto se v tem obziru ni najbolje začelo. Prejšnji ponedeljek, 18., je...

35 komentarjev