»

5 GB za fotoaparat?

The Register - Medtem, ko je že za vsak megabajt na 'pametnih karticah', ki jih uporabljajo recimo digitalni fotoaparati, potrebno odšteti malo bogastvo, pa je onim, najzahtevnejšim (ter hčerkicam naftnih mogotcev) na voljo 5 GB PCMCIA (tip 2) disk. No, na večini (predvsem cenejših) modelov fotoaparatov te reže ni, je pa na nekaterih (dražjih), ter seveda prenosnih računalnikih. Cena? Sodeč po The Register-u, je priporočena cena za Kingston Technology-ev DataPak 359 angleških funtov plus davek.

4 komentarji

Primerjava Geforceov3 na [H]

HardOCP - Pri HardOCP so se spravili delati enega, za moje pojme, najbolj dolgočasnih primerjalnih testov sploh. Iz primerjave osmih Geforceov3 se da namreč iztisniti zelo dosti, saj preliminarne razlike med končnimi modeli obstajajo - dodatne možnosti, kvaliteta 2D slike, DVI izhod - ampak hitrostne primerjave med raznimi karticami so preprosto brezpredmetne. Prosim lepo - pomnilnik ter GPU pri vseh karticah delajo na isti frekvenci! Tako so se največje razlike vrstile v velikostnem rangu ene same sličice na sekundo. Če vas pa zanima, katera kartica ima največ dodatnih možnosti, katero se da najbolj naviti ter katera je najcenejša, le kliknite. Ampak to bi morala biti tudi glavna tema tega testa.

1 komentar

Promise UATA 133

X-Bit Labs - Po svojih kontrolerjih znano podjejte Promise je izdalo nov kontroler, ki podpira nov standard ATA 133, ki omogoča prenos podatkov s hitrostjo 133 megabajtov na sekundo. Resda sta trenutno na tržišču le dva diska, ki ta standard podpirata, a jih bo kmalu več. Novi standard z novimi diski bo gotovo primeren za izdelvo poceni ATA RAID polj. . Več detajlov najdete tukaj.

4 komentarji

Thermaltake Volcano7

X-Bit Labs - Thermaltake, pred dvema letoma dokaj nepoznano podjetje, se je uveljavil z izvrstnimi hladilniki Golden Orb, ki so kar naenkrat preplavili računalniski trg. Od takrat naprej se Thermaltake dobro drži in zelo pogosto nas presenti s kakšnim novim hladilnikom, novim dizajnom in podobnim. Tokrat sem na X-Bit Labsu nasel novico o novem Volcanu7. Hladilnik ima zelo dober dizajn in je naslednik zelo dobrega Volcana 6Cu+. Od svojega predhodnika se razlikuje po zmanjšani hitrosti ventilatorja in po regulaciji hitrosti vrtenja ventilatorja. Zaradi tega je hladilnik tišji, da pa to ne vpliva na hlajenje samo, je hladilnik malo večji. Novico si obvezno poglejte, če ne zaradi drugega, pa zaradi izgleda hladilnika.

3 komentarji

Defektni Xboxi?

GA Hardware - Po ZDA se govori, da so Microsoftove konzole, Xbox imenovane, pokvarjene in se obešajo ko nore. No, vsaj nekatere. Verjeli ali ne, ampak dotični Xboxi (kot taki naj bi šli tudi v prodajo), delajo naslednje: prvi ob nevstavljeni zgoščenki v meniju vseeno kaže možnost dostopa do zgoščenke. Dobesedno se zacikla ter tri minute ne javi ničesar - zvok se prestavi v "loop" način. Po treh mukotrpnih minutah celo vidimo naslednji meni - a z isto težavo. Drugi Xbox (od šestih na različnih predstavitvah) je treba resetirati vsako uro in četrt. Tretji se sploh ne odziva. Z vstavljeno zgoščenko ali brez, so vsi znaki življenja Xboxa utripajoče LED diode. Nič slike, zvoka še manj. Četrti ne dela sploh. Ostala dva naj bi delovala v celoti ter brez težav. Tukaj čisto lepo vidimo težavo pri preveliki konkurenci. Microsoftu se z izdajo Xboxa mudi in izgleda že, da so za to pripravljeni pretrpeti se marsikatero refundacijo. Je to sploh še smiselno? Klik!...

4 komentarji

Test diskov s 5400 obrati

X-Bit Labs - Ljudje večinoma pogledujemo za hitrimi diski in zato večinoma izbiramo le med diski s 7200 obrati, saj so po zakonih fizike hitrejši, one z 5400 obrati pa zanemarjamo, čeprav v marsikaterih primerih neupravičeno. V X-bitovih laboratorijih so si pogledali te diske. Testirali so IBM Deskstar 40GV (DTLA 305040), Western Digital Caviar 400AB, Maxtor DiamondMax D540X-4K, Fujitsu MPG3409AT-E in dva Seagateova U5 in U6. Osnovne specifikacije diskov so enake, saj vsi omogočajo delovanje po standardu ATA 100, vsi imajo 40 GB prostora in vsi, razen IBMa in Seagatovega U5, ki imata 0,5 MB, imajo 2 MB predpomnilnika. Teste so izvajali na Pentiumu III 600 podprtim z 256 MB pomnilnika. Testirali so jih priklopljene na ATA 33, ATA 66 in ATA 100. Merili so dostopne čase in hitrosti prenosov, poleg tega pa so jih testirali s še nekaj programi za testiranje diskov. Za najboljšega so proglasili Maxtorja, pohvalili pa so tudi Fujitsuja. Če torej kupujete nov računalnik in ne potrebujete ravno zelo...

4 komentarji