»

MSN Slate Magazine naprodaj

Slashdot - Microsoft je v pogovorih s petimi ali šestimi potencialnimi kupci spletnega časopisa MSN Slate Magazine. Razlog za prodajo naj bi bilo veliko zanimanje za časopis s strani drugih medijskih hiš, ki je prisotno že nekaj časa. Microsoft želi MSN Slate Magazine tudi po prodaji ohraniti v sklopu spletnih strani omrežja MSN. Seveda pa to ni nujen pogoj za prodajo, zato Microsoft ne bo oporekal prenosu časopisa na katero drugo spletno mesto ali v tisk.

Časopis se je nazadnje zaiskril pred nekaj tedni, ko je na veliko promoviral brskalnik Firefox ...

2 komentarja

Tour de France s satelita

Armstrong je ubežal Virenqueu

Slashdot - Včeraj se je končala 101. Dirka po Franciji, ki jo je že 6. zapored dobil Lance Armstrong in s tem postal rekorder po številu zmag na največji kolesarski dirki na svetu. Letos so se organizatorji v sodelovanju z Evropsko vesoljsko agencijo ESA lotili pogumnega projekta. Deset tekmovalcev so v etapi z vzponom na legendarni l'Alpe d'Huez opremili s sprejemniki, tako da je satelit ves čas beležil njihovo lokacijo. Obstaja precejšnja verjetnost, da bodo že prihodnje leto vsi kolesarji opremljeni s podobnimi sprejemniki. Tako bodo informacije o razlikah med tekmovalci dostopne v realnem času, tudi preko spleta. Klik! Menda bi bilo dovolj že, da bi jim dali mobilne telefone ...

5 komentarjev

Petdeseta obletnica uporabe radijskega odboja od Lune

vir: NASA
Slashdot - Danes mineva 50 let, odkar je James Trexler svojo radijsko anteno usmeril proti Luni in vzpostavil komunikacijo z drugo radijsko postajo na Zemlji s pomočjo odboja od Lune.

Tehniko, ki so jo imenovali PAMOR (Passive Moon Relay), so do izuma satelitov na veliko uporabljali v vojaške namene, še danes pa je priljubljena med radioamaterji, ki se želijo pogovarjati s prijatelji z drugih celin. Več o tem si lahko preberete na spletni strani NASE.

0 komentarjev

Pravi teroristi pijejo Coca-Colo

Crypto-Gram - Coca Cola se je odločila za novo nagradno igro. V sto pločevink svoje pijače so skrili mobilni telefon, SIM-kartico, GPS in mikrofon. Z odprtjem pločevinke se naprava aktivira in preko GPS-oddajnika sporoči lokacijo zmagovalca, ki mu potem dostavijo nagrado.

Vendar pa ugotavljanje lokacije in mikrofon lahko predstavljata resno grožnjo zasebnosti oziroma varnosti. Zato so se v ameriški National Security Agency odločili, da bodo vsako pločevinko Coca-Cole, ki pride v njihovo stavbo, rentgensko pregledali, kar po mnenju Bruca Schneierja sicer meji na histerijo.

Ker pa rentgenski posnetki takšnih pločevink izgledajo, kot da je v njih skrita doma izdelana bomba, je seveda na mestu vprašanje, ali je za potnike v letalskem prometu varno, da neodprto pločevninko vzamejo na letalo, kajti v primeru prehoda čez rentgenski detektor jih letališka varnostna služba kljub konzumiranju ameriške nacionalne pijače utegne obtožiti terorizma.

In kdaj bodo konkurenčna podjetja pričela prodajati...

15 komentarjev