»

Nova anketa!

Slo-Tech -
Slo-Tech LAN naj se zgodi:
18. - 20.7. 41%
(221)
4. - 6.7. 38%
(204)
11. - 13.7. 21%
(114)
Skupaj glasov: 539

Novo anketo sem zastavil zato, da se bomo lahko lažje in bolje odločili, kdaj naj se zgodi Slo-Tech LAN.

2 komentarja

Starejše aplikacije ne bodo tekle na Windows Server 2003

The inquirer - Na spletu so se pojavile informacije, da bodo imeli uporabniki, ki bodo namestili najnovejši Windows Sever 2003, nemalo težav pri poganjanju nekaterih starejših Microsoftovih programov. Na tem mestu je potrebno poudariti, da ne gre za kakšne obrobne dodatke, temveč da naj bi resne probleme pozvročali tudi veliki programi, kot sta naprimer SQL Server 6.5 in 7. Podobne težave bodo tudi z Windows Exchange Serverjem 2000 in 5.5. Microsoft bo izdal nove različice problematičnih programov, ki bodo neokrnjeno delovale tudi v Windows Server 2003. Zazdaj še ni znano, ali so težave tehnloške, ali gre za marketinško potezo. Več o tem.

22 komentarjev

Samsung Tantus LTM 1775W

Modfactor - Kot lahko opazimo, se tehnologija za LCD zasloni iz dneva v dan izboljšuje, zato se proizvajalci odločajo izdelati vedno boljše monitorje, v katere vgrajujejo razne dodatke. Eden takih je Samsungov LCD Tantus LTM 1775W, ki poleg zelo dobre kvalitete združuje tudi televizor. Prikazovalnik je velikosti 17 palcev in ima razmerje stranic 16:9, kar ustreza specifikaciji širokega zaslona -- v takem razmerju je posnetih tudi večina DVDjev. Svetilnost površine je 450 cd/m, konstrast pa 400:1. Zaslon je sposoben delovati pri najvišji ločljivosti 1280x1024, celoten monitor pa je težak slabih pet kil. Na Mod Factor so si ga pobliže ogledali in ugotovili, da je izdelek superioren, nosi pa tudi tri letno garancijo.

2 komentarja

Jutranje britje ob prebiranju elektronske pošte

Tweak Town - Računalništvo se razvija hitreje, kot smo si lahko predstavljali! Na računalniškem tržišču so se pojavili smešno nori izdelki, kot je naprimer tudi računalniški brivnik. Naprava je sicer pripravna za vse tiste, ki jutra preživijo s skodelico kave in tipkovnico v roki. Verjetno se sprašujete, kaj ima to skupnega z računalnikom. Jah, brivnik se napaja prek USB vodila [:D]. Tukaj si lahko ogledate nekaj slik in pa več informacij o tej prikupni a uporabni igrači.

7 komentarjev

Tipkovnica za vse igričarje

Slo-Tech - Tipkovnica je res namenjena vsem, ki radi igrate računalniške igre. Je malo višja od standardnih in ima na koncu podlogo za miško, le-ta pa je že ob nakupu priložena. Lahko jo spravimo pod sámo tipkovnico ali pa jo pustimo kar na njej, na levi strani pa je tudi mini igralna palica in šest različnih pripravnih gumbov. Sama tipkovnica pa je zelo uporabna tudi če imamo premajhno mizo, zato jo brez skrbi lahko postavimo na kolena ali pa kam drugam. Oglejte si še fotografije ter opis naprave

2 komentarja

Enermaxov 460 W napajalnik

Enermax 460W

vir: The Tech Lounge
The Tech Lounge - Danes se potrebe po močnih napajalnikih iz dneva v dan večajo zaradi zelo požrešnih komponent, ki porabijo veliko elektrike. Na The Tech Lounge so si pobliže ogledali Enermaxov napajalnik z močjo 460 W. Postavili so ga v testni računalnik in pognali serijo testov ter za zaključek dejali, da je to še eden odličen Enermaxov napajalnik in mu prisodili oceno 10 od 10 in ga s tem (seveda) tudi močno priporočili. Več o tem.

0 komentarjev