Prijavi se z GoogleID

»

Adobe obljubil še vsaj 5 let aktivnega razvoja za Flash

vir: CNet
CNet - Adobe je minuli teden objavil načrt (road map) za nadaljnji razvoj svoje platforme Flash, z obljubo, da mislijo vanjo aktivno vlagati še vsaj naslednjih 5 do 10 let. Glavni namen je seveda pomiritev negotovosti v razvijalski skupnosti, ki se je po lanski najavi konca razvoja mobilnega flash predvajalnika in predstavitvi več orodij (Edge, Muse) za neposredno urejanje dinamičnih HTML5 strani upravičeno spraševala, če je nadaljnja investicija v platformo še smiselna. Adobe pravi, da vsekakor ja, posebej v branžah interaktivnih spletnih iger (Zynga in vse ostalo) in ti. premium (plačljivih) video storitev, kjer se HTML5 zaradi manjke prepričljive DRM rešitve (na tej se, ironično, pospešeno dela) in splošno slabše uporabniške izkušnje nekako še ni uveljavil.

Prihajajoča nadgradnja...

16 komentarjev

Pregled napovedi za iPad 3

Pričakovane novosti. Po izgledu naj bi bil sličen dvojki, morda malo tanjši in z ukrivljenim steklenim hrbtiškem. Zaslon bo imel podvojeno resolucijo, precej boljši pa naj bi bile tudi obe kameri.

vir: CNET
CNET - Sedmega ali osmega marca naj bi Jabolčni predstavili naslednjo različico iPada in čeprav uradno ni skoraj nič znanega, na blogih in časopisnih straneh napovedi (oz. bolje rečeno ugibanj) ne manjka. Na kratko povzemamo bolj izpostavljene.

Po zunanjem izgledu bo novi iPad skoraj identičen dvojki, morda bo le malo debelejši zaradi prostora za zajetnejšo baterijo (da se ne bo ponovila nevšečnost z iPhone 4S), ali pač tanjši, odvisno od vira. Prav tako ne bo nič z manjšo, 8-palčno različico, čeprav jo je Apple aktivno testiral.

Največja novost bo tako zaslon z domnevano resolucijo 2048x1536 (prej 1024x768) in gostoto ~260 pikslov na palec, kar je sicer manj od Applovega standarda za Retina...

76 komentarjev