»

Starlink prihaja na letala Hawaiian Airlines

Slo-Tech - SpaceX je razkril dogovor z letalskim prevoznikom Hawaiian Airlines, ki bo na svojih letalih ponudil brezplačni dostop do interneta prek Wi-Fi v kabini. Storitev bo na voljo že prihodnje leto na čezoceanskih letih v Severno Ameriko, Azijo in Oceanijo, s čimer bo prvi večji letalski prevoznik s Starlinkom. SpaceX je že podpisal pogodbo z nišno letalsko družbo JSX, medtem ko Delta storitev za zdaj preizkuša. JSX bo Starlink ponudil na sto letalih proizvajalca Embraer.

Starlink bo na voljo na letalih Airbus A330 in A321neo in novem Boeingu 787-9, medtem ko ga starejši Boeingi 717 za krajše polete med otoki ne bodo podpirali. Wi-Fi bo nudil hitro povezavo z internetom z nizkimi zakasnitvami. Nekateri letalski prevozniki že imajo v svojih flotah možnost povezave z internetom, zato ne bodo hiteli k Starlinku. Kdor pa tega nima, se bo po izkušnji s Hawaiian Airlines laže odločil.

Omrežje Starlink uporablja satelite v nizki orbiti. Trenutno jih je tam že okrog 2000, do popolnitve...

1 komentar

Twitterjev odbor naj bi motril Muskovo prevzemno ponudbo - in jo sprejel

Slo-Tech - Kljub začetnemu odločnemu zanikanju je upravni odbor Twitterja po neuradnih podatkih naklonjen Muskovemu prevzemu podjetja, ki že ima skoraj 10-odstotni delež v podjetju. Včeraj so se začela pogajanja, poroča Reuters. Na mizi je še vedno 44 milijard dolarjev oziroma 54,2 dolarja na delnico, kar je danes njen tečaj dvignilo za pet odstotkov (na 52 dolarjev).

Začetek pogajanj ne pomeni, da se bo prevzem resnično zgodil. A intenzivno sestankovanje med Elonom Muskom in največjimi Twitterjevimi delničarji kaže, da je Musk v nameri odločen. Po neuradnih podatkih naj bi številni delničarji za tem stopili v stik s Twitterjevim vodstvom in jih pozvali, naj ne zamudijo dobre priložnosti. Muskova ponudba je namreč zelo velikodušna. Musk sicer vztraja, da je njegova ponudba resna in finančno vzdržna, a hkrati tudi zadnja in nespremenljiva. Twitterjev upravni odbor mora sicer preveriti tudi pravno ozadje, zlasti ali je Musk kršil pravila z nerazkritim nakupovanjem velikih količin delnic...

132 komentarjev