Prijavi se z GoogleID

»

AMD pokazal svojo najhitrejšo grafično kartico Radeon R9 Fury X2

Slo-Tech - AMD je na sejmu Virtual Reality Los Angeles minuli konec tedna pokazal svojo najhitrejšo grafično kartico z dvema čipoma Fiji XT, ki se imenuje Radeon R9 Fury X2 oziroma kratko Gemini. V sestavljenem sistemu so pokazali, kako se nova kartica obnese v celotnem sistemu za navidezno resničnost, pri čemer so uporabili HTC Vive. Gemini bi bil moral iziti že decembra, a ga je AMD prestavil na prvo letošnje četrtletje, ko dobimo tudi Oculus Rift, HTC Vive in druge izdelke za navidezno resničnost. Naslednja generacija (Polaris) pa sledi kasneje.

Radeon R9 Fury X2 ima dva Fiji XT, ki tiktakata s 1000 MHz in imata vsak 4 GB pomnilnika HBM VRAM, ki pa je pol počasnejši. To pomeni, da dobimo 8192 tokovnih (stream) procesorjev, dve 4096-bitni vodili, 128 ROP, 512 TMU,...

240 komentarjev

Prihaja iPhone 5SE

9to5Mc - Po neuradnih, a običajno zanesljivih virih 9to5Mac, Apple pripravlja novo 4-palčno verzijo iPhona 5SE. Sprva se je govorilo, da gre za pomanjšanje verzijo iPhona 6, a bo Apple v resnici izdal nadgrajeni iPhone 5. Kodno ime je za zdaj N69, iPhone 5SE pa je najverjetnejše tržno ime.

V primerjavi s staro petico bo novi model Apple vseboval enaki kameri kot iPhone 6 (torej z osmimi in 1,2 milijona točkami) s podporo za večje panorame in samoizostritvijo med zajemom videoposnetkov, senzor za zračni tlak (barometer), čip NFC za Apple Pay, Bluetooth 4.2, VoLTE in 802.11ac ter procesorska čipa A8 in M8 (ali pa A9 in M9, to še ni čisto jasno). Po drugi strani pa bo zaslon ostal enak kot v petici (štiri palce in 1136 x 640 točk), torej ne bo zaznaval različnih jakosti dotika.

Kar se tiče...

60 komentarjev