Prijavi se z GoogleID

»

Nokia bo izdala lasten netbook

Nokia Booklet 3G

vir: PC World
PC World - Nokia, ki je poznana predvsem po svojih telefonih, je očitno uvidela, da bo za svetlo prihodnost v teh temnih časih potrebno svojo linijo produktov razširiti in obogatiti. V luči tega so se Finci odločili na trg poslati svoj lasten netbook, imenovan Booklet 3G.

Kot je že iz imena razvidno (3G), bo pri slednjem velik poudarek na mobilnosti, saj bodo standardno podporo za 3G, HSDPA , WiFi in Bluetooth dopolnjevale Nokiine Ovi storitve, ki vključujejo Ovi Maps (vgrajen bo tudi GPS čip), Nokia Music Store, Ovi Files (shranjevanje vaših podatkov na oddaljeni lokaciji - v "oblakih") in obvezno integracijo z Ovi Suite-om za sinhronizacijo telefona z prenosnikom. Vse to bodo poganjala Okna 7.Konfiguracija z...

41 komentarjev

The Pirate Bay odrezan od internetnega sveta

TorrentFreak - Stockholmsko sodišče je odredilo, da mora švedski internetni ponudnik Black Internet, ki je The Pirate Bay zalagal z večino pasovne širine, stran odklopiti z interneta oz. v nasprotnem primeru plačati 500.000 švedskih kron (49.600 €) kazni. Dostop do strani je bil onemogočen danes, v ponedeljek, zjutraj, saj so pri Black Internet storili, kot jim je bilo naročeno. V svojo bran so povedali, da niso imeli druge izbire, kot upoštevati zakon.
 Potapljajoča se ladja? Očitno ne.

Potapljajoča se ladja? Očitno ne.


Odredba o odklopu, ki je del cenzure The Pirate Baya, je posledica civilne tožbe več kot 10 velikih studijev (med njimi so Disney, Universal, Warner, Columbia, Sony, NBC in Paramount), ki je bila na isto sodišče vložena konec julija. Podobno so že v maju storili veliki glasbeniki, Universal, EMI, Sony in Warner, končno pa smo ugledali prve sadove obeh tožb. Vodja švedske Piratske Stranke je potožil, da je to nezaslišano saj naj bi se sodišče dvignilo nad ustavo ter kršilo pravico do svobodnega govora.

Kakorkoli...

27 komentarjev

Študentje ne uporabljajo svojih e-poštnih predalov

Wired Blog - Na Boston College so ugotovili, da je študentom ponujati polne e-poštne predale nesmiselno, saj ti večidel na univerzo pridejo z že izgotovljenimi digitalnimi identitetami. Začenši z jesensko generacijo slušateljev ti ne bodo več dobili svojega predala za elektronsko pošto, marveč zgolj alias @bc.edu, ki bo prejeta sporočila posredoval na nastavljen poštni račun - najsibo Gmail, Hotmail, Yahoo Mail ali kaj tretjega. Prodekanja Mary C. Corcoran pojasnjuje, da študentje njihovih elektronskih naslovov niso uporabljali, tako da so postali zgolj še ena v vrsti reči v življenju, ki so jih morali preverjati, medtem ko je bila srž njihovega življenja drugje.

Preden so sprejeli to odločitev, so razmišljali tudi o povezavi z Googlovo ali Microsoftovo storitvijo za gostovanje elektronske pošte, ki svoje usluge nudita brezplačno. Zanju se niso odločili, ker so pogajanja dolgotrajna, poleg tega pa ni nikakršnih zagotovil, da v bodočnosti ne bosta začela zaračunavati svojih storitev. Klik!

48 komentarjev

Oracle sme prevzeti Sun

ComputerWorld - Oracle je dobil dovoljenje ameriškega pravosodnega ministrstva, da sme prevzeti Sun za 7,4 milijarde dolarjev oz. 9,50 dolarja na delnico. Tam nekje je tudi tečaj Sunovih delnic ostal zabetoniran od aprila. Namero so v Oraclu objavili aprila, julija so dobili blagoslov delničarjev, sedaj pa so da dahnili še regulatorji - edini, ki še morajo potrditi prevzem, so evropski komisarji. S prevzemom bo Oracle dobil celo paleto novih izdelkov: zakorakal bo na trg strojne opreme, podatkovne baze MySQL in Jave. Klik!

11 komentarjev

Bing in WolframAlpha bosta sodelovala

Število obiskovalcev WolframAlpha

TechCrunch - WolframAlpha in Microsoftov iskalnik Bing bosta sodelovala, saj naj bi sklenila dogovor o licenciranju, poroča TechCrunch, medtem ko obe podjetja še molčita o dogovoru. WolframAlpha je ogromen bum doživel takoj po predstavitvi, nato pa je število njegovih obiskovalcev uplahnilo. To je razumljivo, saj WolframAlpha ne ponuja ravno iskanja strani po spletu, temveč zbira in sortira informacije kot odgovore na zelo natančna vprašanja. Ali kot je dejal Paul Carr: Gre za tehnološki ekvivalent dolgočasnega strica; metoda je impresivnejša od rezultatov.

Bing na drugi strani vztrajno pridobiva število obiskovalcev, pa tudi predstavitev in sortiranje zadetkov mu gresta kar dobro od rok. Kaj točno sta se podjetji dogovorili, še ni znano. Viri blizu Microsofta pravijo, da bo odslej Bing lahko predstavljal specializirane znanstvene in...

20 komentarjev