»

Forceware 77.72

Slo-Tech - Nvidia je po dolgem času uradno izdala novo verzijo gonilnikov za svoje grafične kartice.

Novosti v tej reviziji so obsežne:
 • Podpora za GeForce 7800 GTX in GeForce 6200 AGP
 • Izboljšani preformansi v SLI načinu ter boljša SLI podpora in optimizacija za nove igre
 • Kompatibilnost z Intelovimi in AMDjevimi dvojedrnimi procesorji
 • HDTV nastavitveni zaslon s predogledom
 • Celotzaslonski HDTV underscan control panel omogoča optimalno uporabo HD televizij z Windows namizjem
 • Omogoča izbiro med ohranitvijo in odstranitvijo profilov ob posodobitvi gonilnikov
 • Izboljšana TurboCache™ zmogljivost
 • Podpora za "inverse 2-2 pulldown detection and correction" ob uporabi PureVideo dekoderja
 • Več nadzora pri ustvarjanju timingov za digitalne ravne zaslone
 • Podpora za nView Desktop Manager v Windows Remote Desktop
 • Podpora za Microsoft DirectX 9.0c in OpenGL 2.0

30 komentarjev

Patentna bitka se nadaljuje

Slo-Tech - Ne glede na to, da nekateri igrajo naravnost umazano igro, bitka proti programskim patentom v EU še traja in puška je še daleč od koruze!

Iniciativa programski patenti je tako včeraj lansirala tudi video spot, ki se sprašuje o tem kako poteka politično odločanje o EU in zahteva odgovore.

Danes pa je o odnosu do sporne direktive odločal tudi upravni odbor Združenja za informatiko in telekomunikacije pri GZS. Nasprotniki direktive so predstavili dokaze o tem, da slovenska podjetja nočejo patentiranja programske opreme. A interesi velikih in parcialni interesi članov so vseeno preprečili sprejetje stališča, ki bi bilo enako stališču večine računalniških podjetij (po vseh opravljenih statistikah, aketah, erefrendumih) - da si programskih patentov podjetja večinsko ne želijo in, da je zato potrebno direktivo popraviti. Komentar je tule.

Še vedno se lahko udeležite eReferenduma. Podpisi podjetij bodo v sledečih dneh še telefonsko preverjeni, nato pa bo referendumski seznam predan...

103 komentarji

Stanje (psihofizično) OOoCon 2005

Slo-Tech - Datum Konference OpenOffice.org 2005 (OooCon 2005) je zabetoniran od 28. do 30. septembra 2005; dogajala se bo v središču mesta Koper na različnih lokacijah: v prostorih Primorske Univerze, Gledališča Koper, Pokrajinskega muzeja, Italijanske skupnosti in še kje (živa stvar). Kotizacije ni, lahko pa boste prispevali kakšen goldinar za majico, CD ali kaj podobnega. Potrebna bo registracija udeležencev; ob registraciji dobite kartonček z imenom in trakec okrog vratu. Prvi dan konference je namenjen OOo Community - ljudem, ki se ukvarjajo z OOo na kakršenkoli način in ni predavanj. To pomeni, da bodo nekateri dogodki zaprtega tipa, ne pa vsi - ta dan imate idealno priložnost, da se v živo pogovorite z ljudmi s celega sveta o temi, ki vas zanima. Ostala dva dneva sta namenjena predavanjem, predstavitvam in delavnicam. Ker je konferenca mednarodna, bodo vsi dogodki v angleškem jeziku. Več informacij o konferenci najdete na domači strani letošnje konference.

17 komentarjev