»

T-2 uvedel PVR

T-2 - Podjetje T-2 je za svoje IPTV naročnike uvedlo storitev Snemalnik. Gre za mrežno implementacijo (t.i. nPVR), pri čemer se posnetki shranjujejo na strani ponudnika in se kasneje uporabniku posredujejo po omrežju. Zaenkrat je možno snemati oba programa nacionalke ter Kanal A in POP TV, za posnetke pa se lahko zakupi do 100 GB prostora, pri čemer vsakih 10 GB stane 1 €. Podobno storitev že ponuja SiOL.

Uradna izjava za javnost.

69 komentarjev

Izšel je Ubuntu 8.04

Ubuntu - V skladu s sedaj že ustaljenim urnikom je izšla nova izdaja Ubuntu Linuxa, o katerem se krešejo mnenja tudi na Slo-Techu. Gre za različico LTS, kar pomeni, da so se avtorji še posebej potrudili pri stabilnosti in bodo še dlje ponujali podporo (3 leta za namizno in 5 za strežniško verzijo).

Za tiste, ki Ubuntuja ne poznate, lahko povemo, da ga razvijajo s pomočjo odprtokodne skupnosti, kar pomeni, da ga lahko brezplačno prenesete in namestite na svoj osebni računalnik ali pa namestitvene zgoščenke naročite kar po pošti (pošljejo vam jo brezplačno).

Tokratna izdaja vključuje pisarniški paket OpenOffice, odjemalca elektronske pošte Evolution, internetni brskalnik Mozilla Firefox 3 beta 5, zmogljiv program za obdelavo zvoka Pulse Audio, grafično orodje za urejanje slik Gimp, program za ustvarjanje CD-jev in DVD-jev Brasero, bittorrent odjemalca Transmission, kopico iger in pripomočkov ter vse ostalo, kar soliden operacijski sistem mora zagotavljati.

Nameščanje je po novem olajšano s...

145 komentarjev

Zasebnost uporabniških podatkov v New Jerseyu

Slashdot - Vrhovno sodišče ameriške zvezne države New Jersey je presodilo, da uporabniki interneta upravičeno pričakujejo zasebnost na področju podatkov, ki jih ob sklenitvi naročniškega razmerja posredujejo ponudniku dostopa do interneta. S tem so v New Jerseyu zaščito podatkov, ki jih o svojih uporabnikih hranijo ponudniki dostopa do interneta, izenačili z zaščito podatkov, ki jih o svojih strankah hranijo banke ali telekomi.

Sodišče je tako razsodilo v primeru uporabnice interneta Shirley Reid, ki je bila leta 2005 obtožena vdora v računalnik svojega delodajalca. Policija je podatke o uporabnici pridobila od njenega ponudnika dostopa do interneta s pomočjo mestnega sodnega poziva (tim. municipal court subpoena), Vrhovno sodišče New Jerseya pa je presodilo, da bi podatke smeli pridobiti s pozivom preiskovalnega sodišča (tim. grand jury subpoena).

Odločitev pomeni, da bodo preiskovalci v Ney Jerseyu še vedno lahko dostopali do podatkov, potrebnih za preganjanje (kiber)kriminala, vendar pa...

1 komentar