»

D-A-S-H #5: Tactical Media Update - Javna predstavitev

Slo-Tech - Javna predstavitev projektov udeležencev 5. delavnice D-A-S-H (Networking Against Exlusion) pod naslovom Tactical Media Update danes (cetrtek 24. marca) ob 20. uri v Kiberpipi.

Podrobnosti programa se bodo do večera se dopolnjevale na straneh Ljudmila Wikija, doslej dogovorjeno pa v nadaljevanju.

Vabljeni!

Članici umetniške mreže Equator, vizualna umetnica Cecilie Parsberg in pisateljica Ana Valdes, bosta preko predstavitve njunih projektov o Palestini ( stran na this.is, stran na this.is) odprli razpravo o odnosu med umetnostjo in aktivizmom;

Gerbrand Oudenaarden bo predstavil re:create, mednarodni poletni umetniški laboratorij s 6-tedenskim programov medijskih in gledaliških delavnic, ki bo letos poleti potekal v Amsterdamu.

Yves Degoyon in Pablo de Soto iz kolektiva Hackitectura pa bosta predstavila Fadaiat (freedom of knowledge / freedom of movement) in al-jwarizmi v zvočno-slikovnem live setu, ki bo približal “medijski laboratorij brez meja” v Gibraltarski ožini. Klik!...

1 komentar

Foresight Linux: Mono podobo na ogled postavi

OSNews - Že spet ena distribucija Linuxa. Zakaj omenjamo Foresight Linux? Njena odlika je, da prikazuje najnovejše in najzmogljivejše tehnologije okolja Gnome, ki utegnejo krojiti prihodnost namizja. Najpomembnejša je infrastruktura Mono (odprta implementacija .NET), na kateri temeljijo mikavna orodja: beagle, f-spot, howl in najnovejši hal. Foresight Linux ima tudi svoj paketni sistem Conary in orodje OverSite za upravljanje sistema preko spleta. Želite Google Desktop Search za Linux?

POPRAVEK: howl in hal seveda ne temeljita na Monu.

21 komentarjev

Nov članek: Test mišk

Slo-Tech - Je že res, da jih večinoma ne maramo in da so enim ljubke, drugim se gabijo. Spet tretjim smrdijo, četrti pa pravijo, da imajo prijeten vonj. Gotovo jih ni pametno nenadzorovano puščati v stanovanju, a za računalnik jih vendarle potrebujumo. Vsaj navadni smrtniki. je spisal članek s primerjavo miši, na srečo ne tistih ogabnih in smrdečih, pač pa v-rokah-držečih. Prijetno branje vam želimo!

108 komentarjev