»

Generator lažnih identitet

Schneier.com - Vsi tisti, ki na različnih spletnih straneh ne želite vpisovati svojih osebnih podatkov (vključno z elektronsko pošto), pri izmišljevanju lažnih identitet pa vam je tudi pošla domišljija, se lahko poslužite Fake Name Generatorja.

Storitev vam "zagotovi" lažno ime poljubnega spola, rojstni datum, naslov, delujoč lažni elektronski naslov ter celo izmišljeno številko kreditne kartice (z njo seveda ne morete nakupovati).

Če pa poleg paranoje trpite še za shizofrenijo, vam za 20 USD v trenutku priskrbijo lažno identiteto za vseh 50.000 osebnosti.

Seveda pa te storitve ne morete plačati z lažno številko kreditne kartice.

20 komentarjev

Domače branje: "Stoll, Cliff. 1990. The Cuckoo's Egg. New York: Pocket Books."

Slo-Tech - Stoll, Cliff. 1990. The Cuckoo's Egg. New York: Pocket Books.Ko je Cliff Stoll doktoriral iz astronomije, je skušal najti službo, v kateri bi se še naprej ukvarjal z astronomijo. Ko se mu je iztekla delovna doba v observatoriju, se je kot sistemski administrator zaposlil na računalniškem centru univerze v Berkeleyu. Upal je, da bo lahko računalnike uporabljal kot astronom, a naključje je naneslo, da je bila njegova prva delovna naloga ugotoviti zakaj je prišlo pri obračunu stroškov procesorskega časa do napake v vrednosti 75 centov. V tistem času so namreč računalniški centri procesorski čas prodajali posameznim delom fakultete in raziskovalcem, na Berkeleyu pa so uporabljali dvojni sistem obračunavanja in seveda so se morali stroški iz obeh sistemov ujemati.

Stoll je ugotovil, da je strošek 75 centov povzročil nek uporabnik z imenom Hunter. Ko pa je skušal ugotoviti kdo je to, je odkril, da ta uporabnik ne obstaja in da gre pravzaprav za vdor v njihov sistem. Misleč, da bo...

8 komentarjev