Prijavi se z GoogleID

»

Intel presegel pričakovanja, skrb vzbujajo le Atomi

Intel - Zanimivo je, kako investitorji reagirajo na rekordne rezultate podjetij zelo različno, odvisno od predhodno vračunanih premij v tečaj delnice. Medtem ko je Googlova delnica po objavi rekordnih izidov strmoglavila za skoraj deset odstotkov, ker podjetje ni zadovoljilo apetitov in pričakovanj analitikov, so Intelov rekordni izplen pospremili s triodstotno rastjo.

Procesorski gigant je v letu 2011 ustvaril 54,2 milijarde dolarjev prihodkov, kar je za četrtino več kot predlani, in ob tem pobral 13,7 milijarde dolarjev čistega dobička oziroma petino več kot leto poprej. Dobiček na delnico se je povečal na 2,53 dolarja (P/E razmerje 10,4), s čimer je podjetje še vedno relativno poceni. Podrobnejši pregled samo zadnjega kvartala prav tako razkriva rekordno četrtletje, saj so od...

9 komentarjev

Končno še untethered jailbreak za iPhone 4S in iPad 2 z iOS 5.0.1

MacRumors.com - Pred slabim mesecem dni so uporabniki Applovih naprav z iOS 5.0.1 dočakali untethered jailbreak zanje, kar je pomenilo, da jih je bilo mogoče "odkleniti" oziroma pridobiti skrbniški (root) dostop in na njih poganjati vse, tudi neavtorizirane aplikacije. Apple ima namreč grdo navado, da telefone omeji in dovoli le uporabo aplikacij, ki so jih sami podpisali in blagoslovili kot dovolj dobre. Žal je bil decembrski jailbreak omejen zgolj na naprave s čipi A4, zavoljo česar so ipadi 2 in iphoni 4S odpadli. Sedaj se je našel untethered (to pomeni, da naprave po vsakem ponovnem zagonu ni potrebno znova priključiti na osebni računalnik in postopka ponoviti) jailbreak tudi zanje.

Chronic Dev...

113 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: Piano Media, #trenirka in #virant, Val 202 tviteraši

SU #192: Bloganje, klobuki in sprednja stran interneta, 18. Jan 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek 23.1. ob 18h, bo v sklopu Pipinih odprtih terminov Tomáš Bella predaval o Pianu Media. Predavanje bo potekalo v angleščini.

V torek 24.1. ob 19h, vabljeni na Pipine odrte termine, kjer bomo pregledali skupne točne in pomembne razlike dveh družbeno-spletni akciji #trenirka in #virant, medijsko dojemanje obeh fenomenov in naukov o medijski komunikaciji na spletu, ki jih lahko potegnemo iz obeh dogodkov.

V sredo 25.1. ob 19h, se nam pridružite na Spletnih uricah, kjer bomo gostili posadko, ki tvita za Val 202. Razložili nam bodo kako smiselno vključiti tvite v radijski medij, ter kako se soočajo z tviti.

3 komentarji